1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cahiliye dayatmasına tavır almalıyız!
Cahiliye dayatmasına tavır almalıyız!

Cahiliye dayatmasına tavır almalıyız!

Rıdvan Kaya, 10 Kasım ritüelleri bağlamında ülkedeki siyasal sisteme egemen olan ve toplumda giderek yaygınlaşan cahili şirk tezahürlerini yorumladı.

13 Kasım 2021 Cumartesi 13:37A+A-

CAHİLİYE DAYATMASINA TAVIR ALMALIYIZ!

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

Enbiya, 21/66-67: "… Allah'ı bırakıp da size hiçbir fayda ve zarar vermeyecek nesnelere mi tapıyorsunuz? Yuh size ve Allah'tan başka taptıklarınıza! Hala akıllanmayacak mısınız!"]

Yaşadığımız ülke siyasal sistemi itibariyle şirkin egemen, toplumsal yapısı itibariyle ise yaygın olduğu bir ülke. İslam’ın temeli olan tevhid ilkesi, yani yaratıcı olan Rabbul Alemin’in sıfatlarını hiçbir yaratılmışa atfetmemek, Rabbul Alemin’den başka ilah, rab, hakim kabul etmeme akidesi gerek siyasal sistemin işleyişinde, gerekse de toplumsal düzeyde sistematik biçimde çiğnenmekte.

Allah Tealayı yaratıcı, el-Halık sıfatıyla kabul eden insanların önemli bir kısmı, bağlılık ve sevgide, itaat ve korkuda, hayatlarının tanziminde birtakım yaratılmışları, güçleri, sistemleri, önderleri, sembolleri ilahlaştırmakta, sadece Rabbul Alemin’e ait kabul edilmesi gereken sıfatların, özelliklerin bir kısmını bunlara yakıştırmaktadırlar. Doğrusu bu tam bir cahiliye halidir, ahseni takvim üzere yaratılmış insanların esfeli-s safiline düçar olmasıdır.

Bu cahiliye halinin en çirkin tezahürlerine geçtiğimiz günlerde bir kez daha ve çok yoğun bir tarzda şahit olduk. İnsanların kendilerini nasıl aşağıladıklarını, şirk batağına koşarak saplandıklarını, günahlarıyla, küfürleriyle, şirkle övündüklerini yine ibretle izledik.

***

Yazının devamı >>>