1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cafer Gizli'yi 15-20 Kişilik Bir PKK'li Grup Katletti İddiası
Cafer Gizli'yi 15-20 Kişilik Bir PKK'li Grup Katletti İddiası

Cafer Gizli'yi 15-20 Kişilik Bir PKK'li Grup Katletti İddiası

Hüdapar Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Mersin’in Silifke ilçesinde şehid edilen 11’inci sınıf öğrencisi Cafer Gizli cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

02 Şubat 2016 Salı 16:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cafer Gizli’nin defni esnasında konuşan Vedat Turgut’un cinayete dair bir hafta öncesinden başlayan tehditlerin söz konusu olduğu, saldırı anını gösteren videonun mevcut bulunduğu ve saldırganların 15-20 kişilik organize bir grup olduğu gibi olayın mahiyetine ilişkin iddia ve beyanları dikkat çekici.

Konuyla ilgili Vedat Turgut’un konuşmasının yer aldığı İLKHA imzalı haberi okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

*

“CAFER GİZLİ’NİN ÖLÜMÜNDEN DEVLET SORUMLUDUR” / İLKHA

Cafer Gizili’nin cenaze töreninde konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, devletin kontrolünde olan bir yerde saldırının gerçekleştiğine dikkat çekerek. bir hafta öncesi tehdidin ve tahrikin olduğu yerde, buna rağmen devlet tedbirini almıyorsa sorumlusunun devlet olduğunu söyledi.

Cafer Gizili’nin hayatını kaybetmesiyle ilgili basına konuşan Turgut, olayın öğle saatleri civarında yaşandığını ama ailesine 5 saat sonra haber verildiğini söyledi.

 Devletin sorumluluğunu örtbas etmek için Diyarbakırlı öğrenciler ile Hakkârili öğrenciler arasında sanki düşmanlık ve arazi kavgası varmış gibi lanse etmeye çalıştığını söyleyen Turgut,  “Devlet bu olayı sanki idoolojik bir kavga değilmiş,   terör olayı değilmiş,  adli bir olay varmış gibi lanse etmeye çalışıyor. Oysa kamera görüntüleri var.  15 - 20 gencin şehidimizin üzerine saldırması ve sonrasında şehit olduğu görüntüleri vardır.”  şeklinde konuştu.

“Öğreticiler ve öğrenciler PKK zihniyetine mensup”

Cafer’in yemekhane salonunda bıçaklı ve sopalı saldırı sonucu şehit edildiğini belirten Turgut, “Gençlik ve Spor Bakanlığının sözde Cizre’de,  Silopi’de, ve Hakkari’de eğitim-öğretimi   aksayan öğrencileri rehabilite etme amacıyla Mersin’nin Silifke ilçesinde program düzenlemiştir. Bununla beraber düzenlenen programda PKK düşüncesine mensup öğreticilerin bulunması ilginçtir. Özellikle Hakkâri’ den giden ve aralarında YDGH militanlarında bulunduğu sözde öğrenciler bir hafta öncesi Cafer kardeşimizi tehdit etmişler.” ifadelerini kullandı

Cafer’in hunharca bir şekilde katledildiğini ifade eden Turgut, “Sözde, devletin himayesinde bulunan bir yerde 15 - 20 vahşi azgın bir şekilde bıçaklarla ve sopalarla bir insanı katlediyorsa ve bunun güvenliği alınmıyorsa, birinci derecede Gençlik ve Spor Bakanlığı, ikinci derecede örgüt ve onun siyasi uzantısı sorumludur.”  şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum