1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Buz Gibi Bir İmar Yolsuzluğu!
Buz Gibi Bir İmar Yolsuzluğu!

Buz Gibi Bir İmar Yolsuzluğu!

Ataşehir rezaleti boyutlanırken, Belediye Başkanı vaziyeti kurtarma adına söyledikleriyle kendini yalanlıyor. CHP’li İlgezdi dün söylediğini bugün tekzib ediyor!

11 Temmuz 2015 Cumartesi 15:21A+A-

Haksöz Haber

Ataşehir rezaleti, yıllardır AK Parti’yi arsa spekülasyonu, imar yolsuzluğu ve rant kavgası üzerinden kıyasıya eleştiren CHP’nin ne kadar temiz ve tutarlı olduğunun yeni bir göstergesi oldu! Karısı ve çocuğu adına Buz Rezidans adlı lüks binada tam 17 dairesi bulunduğu ortaya çıkan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise kendini savunma adına sarf ettiği sözlerle bataklıkta çırpınan adamın haline benziyor.

Konuyu medya gündemine taşıyan Kadıköy Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ’ın öldüresiye dövdürülmesi rant rezaletinin mafyatik boyutlara açık hale geldiğine işaret ederken, sadece İlgezdi ailesinin değil, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürü ve kızının da aynı rezidansta dairelerinin olduğunun ortaya çıkması ise konunun münferit olmayıp ‘organize faaliyet’ kapsamında geliştiğini göstermekte.

Şu haliyle ayakkabı kutusuna sığdırılıp rafa kaldırılması pek kolay gözükmeyen iddialarla ilgili olarak Battal İlgezdi Hürriyet’ten Yalçın Bayer’in sorularına cevap vermiş. Yalçın Bayer’in soruları gerçekten çok ilginç, ne hikmetse İlgezdi’nin cevaplarındaki tutarsızlıkların üzerine hiç gidilmemiş, hatta tarih yanlışlarına dahi dokunulmamış. (http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/yalcin-bayer_42/ben-serefsiz-degilim_29509957)

Mesela ‘usta gazeteci’ Bayer’in “Hüseyin Sağ ile dostluğunuz biliniyor. Siz mi dövdürdünüz? Samimi olarak doğru söyleyiniz lütfen!” şeklinde ‘gayet samimi’ sorularıyla çeşitlendirilmiş evlere şenlik bir röportaj var karşımızda. Her neyse bunun üzerinde fazla durmayalım, bunlar Hürriyet ve Yalçın Bayer tipi gazetecilik açısından normal bir durum sayılabilir.

İlgezdi anılan dairelerin tamamının yıllar önce aldığı arsanın müteahhit firmaya kat karşılığı verilmesi neticesinde malik olduğu daireler olduğunu söylemiş. Binada tek bir metrekare kaçak olmadığını da eklemiş. Kendisinin Belediye Başkanlığı yaptığı, dolayısıyla imzasıyla ruhsatlandırılan bir yapıda tek metrekare kaçak olmaması size şaşırtıcı geldi mi?

Bunu da geçelim. Ama biraz geriye gitmekte yarar var. Aynı İlgezdi yine birtakım yolsuzluk iddialarına karşı 3 yıl önce yaptığı açıklamada hiçbir akrabasına ait Ataşehir’de tek bir metrekare arsası olmadığını söylemiş!

Aşağıda 8 Aralık 2012 tarihli Zaman gazetesinin haberinde bu açıklamayı okuyabiliyoruz. (http://www.zaman.com.tr/_atasehirde-akrabalarimin-bir-metrekare-yeri-yok_2026181.html)

Evet, dün üstüne basa basa Ataşehir’de akrabalarına ait tek bir metre arsası olmadığını söyleyen Başkan İlgezdi bugün ise 2004 yılında aldığı 1.113 metrekarelik arsadan söz ediyor. İlginç değil mi? Akrabalarının yokmuş kendinin varmış!

Bu arada Zaman gazetesinin tavrı da bir başka dikkat çekici hususu oluşturmakta. Yolsuzluk gündeminin şampiyonu, zehir hafiyesi Zaman ne hikmetse Ataşehir rezaletine hiç girmemiş! Ne kadar dürüst ve sorumlu bir gazetecilik değil mi? 

HABERE YORUM KAT