1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bunu da mı Görecektik?!
Bunu da mı Görecektik?!

Bunu da mı Görecektik?!

Meclis'e ultra lüks arabasıyla gelerek tepki çeken AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu geçtiğimiz günlerde üzerine "Senatör" sıfatı yazılı kartvizit de bastırıp dağıtmıştı.

27 Aralık 2018 Perşembe 16:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Şimdi de keyifle yudumladığı kahvesini bitirip ayaklarını çalışma masanın üzerine uzatmış ve hazır ol vaziyette karşısında dikilen iki kişiyi "emirerlerim" diye takdim eden fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak ve fakat çirkin bir haliyle gündeme gelmeyi başarabildi Sofuoğlu. Bu fotoğrafı gelen tepkiler üzerine silmiş olsa da kendisini toplum nezdinde basit makam ve hazlarla başı hemencecik dönen iradesiz bir figür olarak resmetmiştir.

Kenan Sofuoğlu önceden de böyle kibir abidesi pozlar takınır mıydı bilemiyoruz. Ama söylem ve duruşuyla daha mütevazi bir imajı, daha sempatik bir algısı vardı toplum nezdinde.

Demek milletvekili seçilmiş olmak bazı insanlar için başka türlü bir büyüklük psikolojisini, tanınmayı imkansız kılacak kadar başkalaşmayı da beraberinde getirebiliyor. Ancak bu tür enaniyet gösterileri, bu gibi tekebbür pozları sadece sahibini çürütüp kokuşturmaz. Aynı zamanda kendisini oraya seçenleri öfkelendirir, aday ilan edip seçtirenleri de mahçub eder.

Bu vesileyle şu hususu da eklemek icap eder: İlle de Meclis'te popüler bir sporcumuz olsun saplantısının bir dönem bütün itirazlara rağmen Hakan Şükür'le nasıl ağır bir fatura ortaya çıkardığı çabuk unutulmuş anlaşılan. İyi bir futbolcu, iyi bir motosikletçi iyi bir siyasetçi olur, olabilir mantığı yanlıştır, çarpıktır ve zararlıdır. Popülarite başka bir şeydir, sosyal sorumluluk ve temsil bambaşka bir şeydir. Bu gösterişler siyaset kurumunu itibarsızlaştırır, bu ezici imajlar toplumun siyasetçiye olan güvensizliğini daha bir derinleştirir.

Milletvekili cari sistemde "ne iş yapar, hangi misyonu üstlenir?" sorusunu bir tarafa bırakalım.

Ama yine de sormadan edemiyor insan:

Bu nobran tavırlar sadece Sofuoğlu'na mı ait yoksa Hükümet’in son zamanlarda çizdiği profilden, öne çıkardığı karakterlerden mi kaynaklanıyor?

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

8 Yorum