1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Buna Tüy Dikmek Denir!
Buna Tüy Dikmek Denir!

Buna Tüy Dikmek Denir!

Fethullah Gülen grubundan Mavi Marmara hadisesine yönelik bir özür, bir pişmanlık beklenirken, tam tersi tavırlar sergilenmesi dikkat çekiyor.

09 Aralık 2013 Pazartesi 11:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dershane tartışmasıyla birlikte karşılıklı gelişen bel altı vuruş operasyonları tam gaz devam ederken, ortaya zaman zaman çirkin ötesi durumlar çıkabiliyor. Grubun medya temsilcilerinden Nuh Gönültaş’ın sosyal medyada paylaştığı şu mesaj bu hali ziyadesiyle yansıtmakta.

nuh_gonultas.jpg

Son zamanlarda Gülen Cemaatine yönelik eleştirilerle birlikte Mavi Marmara’ya ilişkin o meşhur talihsiz, anlamsız ve de batıl “otorite” çıkışının biraz daha fazla seslendirilmesi anlaşılan o ki hazımsızlığa yol açmış. Bugün gazetesi yazarı Gönültaş Tayyip Erdoğan’ı eleştireceğim diye Mavi Marmara’ya kara çalmaya kalkmış.

Sureti haktan gözükerek Mavi Marmara’nın bir aldanma-aldatma operasyonu olduğunu ve hükümetin gemiyi engellemeyerek genç insanların bilerek ölümüne sebep olduğunu ima ediyor.

Bir kere daha tekrarlayalım, Mavi Marmara Türkiyeli Müslümanların Ümmet bilinci ve kardeşlik hukuku çerçevesinde gerçekleştirdikleri, tamamen kendi iradeleriyle ve sivil bir platformda organize ettikleri bir harekettir. İnsanlar buraya özgür iradeleriyle katılmış, hatta katılanlardan onlarca kat fazlası yer yokluğundan ötürü engellenmiştir.

Mavi Marmara utanılacak, eleştirilecek bir şey değil, bilakis iftihar edilecek bir eylemdir. Karalamaya kalkanların dönüp geçmişte sergiledikleri kendi tavırlarını, İslami ilkelere ve Müslüman izzetine yakışmayan tutumlarını sorgulamaları ve özeleştiri yapmaları şüphesiz kendileri için daha hayırlı olacaktır. 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum