1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bulgaristan'dan Başörtülü Hanımlara Para Cezası Girişimi!
Bulgaristan'dan Başörtülü Hanımlara Para Cezası Girişimi!

Bulgaristan'dan Başörtülü Hanımlara Para Cezası Girişimi!

Bulgaristan’da milliyetçi koalisyona destek veren Yurtsever Cephe başörtüsü ve peçenin yasaklanması için parlamentoya önerge sundu.

16 Haziran 2016 Perşembe 19:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Middle East Eye  (MEE) sitesinde yer verilen İngilizce bir habere göre Bulgaristan Parlamentosunda başörtüsü ve peçenin yasaklanması konuşuluyor.

Yurtsever Cephe’nin öncülüğünde parlamentoda oylamaya sunulan ve yüzü kısmen veya tamamen örtecek şekilde giyinmeyi içeren yasak önergesinin 8’e karşı 108 oyla onaylandığı kaydedildi. Başta Haklar ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) Tuncher Kardzhaliev olmak üzere tasarıyı eleştirenler bunun her ne kadar “yüzün görünmesini kısmen veya tamamen engelleyen” gibi muğlak bir ifadeyle sunulmuş olsa da doğrudan başörtüsü ve peçeyi amaçladığı görüşünü dillendirdi.

MEE, Sofya Globe Web sitesine dayandırdığı haberde yasağın ulusal ve yerel kamu kurum ve kuruluşları, okullar, parklar gibi birçok alanın yanı sıra hükümet ve yerel yönetim bürolarını kapsadığını aktardı.

Baş, göz, kulak ve ağız gibi kısımların ancak sağlık sorunları, sportif ve kültürel etkinlikler nedeniyle kısmen veya tamamen kapatılmasına izin verileceği belirtilen tasarıda, bunun dışında mazeretsiz ve izinsiz örtünenlerin suçlu sayılacağı ve ilk etapta 100 Euro para cezasıyla cezalandırılacakları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT