1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bulgaristan Sığınmacıların Dolaşımını Sınırlandıracak
Bulgaristan Sığınmacıların Dolaşımını Sınırlandıracak

Bulgaristan Sığınmacıların Dolaşımını Sınırlandıracak

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, yasa dışı yoldan ülkeye giren sığınmacıların dolaşım haklarını sınırlandıracak önlemler planladığını duyurdu.

03 Ağustos 2016 Çarşamba 14:44A+A-

İçişleri Bakanlığı, Devlet Mülteci Ajansı'nın (DAB) işlettiği sığınmacı kamplarında kamu düzenini tehdit eden yabancıların gözetim altında tutulabileceği güvenlikli bölümlerin oluşturulması için yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı.

Geçici olarak kamu görüşüne açılan taslağın yürürlüğe girmesinin ardından, kamplarda kurulacak daha sıkı güvenlik koşullarındaki birimlerde Türkiye’ye iade edilecek yabancıların kalmaları öngörülüyor.

Türkiye ile olan 274 kilometrelik kara sınırına tel örgü çekmesine rağmen Bulgaristan'a 2016 yılının başından bu yana Türkiye sınırından yasa dışı yollarla giren 2 bin 573 yabancı uyruklu gözaltına alındı. 

Sofya'da ek önlem

Öte yandan, Sofya Belediyesi’nin talebi üzerine İçişleri Bakanlığı, başkentte sığınmacıların yoğun olarak toplandığı bölgelerde daha fazla jandarma gücü görevlendirilmesi ve ilave güvenlik kameraları yerleştirilmesi kararı aldı.

Belediye Başkanı Yordanka Fandakova, Bulgaristan Ulusal Radyosu’na (BNR) yaptığı açıklamasında, önlemlerin vatandaşlara huzur vermek için alındığını duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT