1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Buça'da öldüren biz olsaydık, cesetleri saklardık!”
“Buça'da öldüren biz olsaydık, cesetleri saklardık!”

“Buça'da öldüren biz olsaydık, cesetleri saklardık!”

Buça’da gerçekleştirilen katliamı savuşturmak isteyen Rus siyasetçiler gerçek kimliklerini ortaya serdiler!

04 Nisan 2022 Pazartesi 15:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya, Ukrayna’da geri çekilirken arkasında katliam bırakıyor. Kiev’in önünde kalkan vazifesi gören Buça şehrinde yoğun çatışmalar olmuş Rus askeri kuvvetleri şehri ele geçirdikten sonra bile direniş devam etmişti.

Son beş gündür ise Rusya “onurlu geri çekiliş” saçmalıklarıyla askeri birliklerini bazı bölgelerden tahliye ediyor. Ukrayna’nın işgaline dünyanın tepkisi çok sert oldu. Rusya burada da Çeçenistan ve Suriye’dekine benzer bir “sessizlik” bekliyordu anlaşılan!

Rusya’dan bahsedince her türlü vahşeti beklemek tüm tepkilere rağmen olasılık dışı değil! Sosyal medyaya da yansıyan ve kamuoyunun tepkisini çeken görüntülerde, kent sokaklarının sivil giyimli kişilere ait çok sayıda cenaze ile dolu olduğu görülüyor. Aynı zamanda kentte toplu mezarlar da bulundu. Buça Belediye Başkanı Anatoliy Fedoruk, bir ayı aşkın süredir sürmekte olan Rus işgali süresince 300'ü aşkın Buçalı'nın öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya ise elindeki medya ve troll gücünü kullanarak görüntüler hakkında dezenformasyon oluşturmaya çalışıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bucha kentinde ortaya çıkan görüntülere ilişkin, "Bucha’daki durum bir sahte saldırı, kurgulanmış görüntüleri sosyal medyada Batı ve Ukrayna yaydı” dedi.

Sokaklarda yatan insan bedenlerinin kurgu olduğunu iddia eden Lavrov tüm dünya ile dalga geçerken daha kötü bir izah ise Putin’in partisinden Rus Milliyetçisi Milletvekili Markov’dan geldi. “Herkes çok iyi biliyor ki, Bucha'da öldüren biz olsaydık, cesetleri saklardık” diyen Markov şecaat arz ederken sirkatin söylemiş!

Rusya Buça’daki katliamların kat be kat fazlasını Çeçenistan ve Suriye’de gerçekleştirdi. Bu sebeple Rus yetkililer ne kadar kurgu derse desinler Rusya’nın bundan beterini yapabileceğini tüm dünya biliyor!

+18

fpcfydrxsaq4ays-001.jpg

fpck9qfxiaeu72c.jpg

fpf2pwwxwagfv4u.jpg

fpxvcmixmag77kj-001.jpg

fpf2pw-wqaogisj.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum