1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu Zulüm Daha Ne Kadar Sürecek?
Bu Zulüm Daha Ne Kadar Sürecek?

Bu Zulüm Daha Ne Kadar Sürecek?

Yemenli Ahmed Alakbari Türkiye’de ikameti bulunmasına rağmen 3 aydır Atatürk Havalimanı’nda tutuluyor!

26 Mayıs 2016 Perşembe 10:58A+A-

Haksöz Haber

Yemenli Nevfel Hasan Ahmed Alakbari 3 yıldır Türkiye’de ikamet etmekteydi. Ticaretle uğraşmakta ve ailesi ve 4 çocuğuyla birlikte İstanbul Fatih’te oturmaktaydı. Bilgisayar mühendisi olan 1973 doğumlu Alakbari Şubat ayının sonunda umreye gittiği Suudi Arabistan’dan dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Kendisine Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğu söylendi. Yemen’de halihazırda yaşanan kaos hali nedeniyle bir başka ülkeye gidebileceği söylenmesine rağmen Alakbari’nin gidebileceği hiçbir yer yok. Üstelik de ailesi ve işi İstanbul’da.

Türkiye’nin bir süredir yabancılara yönelik kod uygulamasının mağdurlarından biri olan bu kardeşimiz 3 Mart’tan bu yana havalimanında tutulmakta ve girişine izin verilmemekte. Bu duruma ilişkin gerek İçişleri, gerekse de Dışişleri Bakanlığı’na yapılan tüm çağrılar bugüne kadar karşılıksız kaldı.

Ne acıdır ki, bazı Müslümanlar güvenilir bir liman olarak gördükleri Türkiye’de de akılalmaz uygulamaların ve işgüzar bürokratların mağduru olmaya devam ediyorlar. Bu hukuksuzluğu, zulmü gidermek için çaba sarfetmesi gereken siyasiler ise bütünüyle bürokrasinin vicdansız çarklarına teslim olmuş görünmekte.

Kürsülerden iddialı cümleler kurmaya, gazete köşelerinde, ekranlarda övünmeye gelince sınır tanımayan ‘vicdanımız’ ne hikmetse kimi mağdurların, mazlumların sesini duymaya hiç ama hiç yanaşmıyor!

HABERE YORUM KAT