1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu yağmacılar da mı Suriyeli?
Bu yağmacılar da mı Suriyeli?

Bu yağmacılar da mı Suriyeli?

Suriyelilerin yardımları yağmaladığı yönünde asılsız iddialar sosyal medyada yayılırken gerçek yağmacılar yakalandı!

10 Şubat 2023 Cuma 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından yardım tırları yola çıktı. 

Bugün sosyal medyaya düşen görüntüde bir yardım tırının önünün kesen çetenin zorla tıra el koymak istemesi epey gündem oldu. Gerçekleştirilen operasyonda yağmacı çete yakalandı.

Yolu araçla kapatan çete tır şoförünü tehdit ederek aracı boşaltmasını istiyor. Şoför ise derdini anlatmaya çalışıyor ama "Ne varsa verecan, sonra da gidecan!" tepkisiyle karşılaşıyor. Polis  özel harekat ekipleri tarafından çetenin yakalanması herkesi sevindirdi.

Yaklaşık iki gündür sosyal medyada Suriyelilerin yardım malzemelerini yağma ettikleri yönünde paylaşılan asılsız iddialarla ne amaçlandığı son görüntülerle iyice anlaşıldı. Yöresel lehçe ile Türkçe konuşan çetenin Suriyeli olmadığı kesin! Bu müptezeller yüzünden birileri çıkıp “Türkler yağma yapıyor” şeklinde akıl dışı bir haber yaysa nasıl olur?

4444-1.webp

Alakasız her haberi Suriyeli mültecilerle ilişkilendirmek için dezenformasyın üretenler şimdi de "yağmacı Suriyeli" algısı oluşturmaya çalışıyor! Başta ırkçı Ümit Özdağ’ın partisi olmak üzere “Suriyeliler yağma yapıyor” yalanını yayan herkes şu videoyu bir daha izlesin. Çünkü bu yağmacılar Suriyeli değil!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum