1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu sorular cevap bekliyor?
Bu sorular cevap bekliyor?

Bu sorular cevap bekliyor?

RTÜK’ün Esra Erol ve Müge Anlı’nın yayınları hakkında işlem gerçekleştirmekten uzak durduğu öne sürüldü!

29 Ocak 2022 Cumartesi 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Esra Erol ve Müge Anlı milyonlarca insan tarafından izlenen programlarda her türlü sapkınlığın normalleşmesine vesile oluyorlar!

Aldatma, fuhuş, madde bağımlılığı, intihar, ensest gibi meşum vakalar gayet olağan şeylermiş gibi insanlara ulaştırılıyor. Sırf daha fazla izlenme adına hiçbir sansür uygulanmayan bu programlar hakkında bir şeyler yapılması gerekiyor!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanlığının bu programlar hakkında adım atmadığını hatta rapor oluşturulmasına dahi müsaade etmediğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı tarafında geçtiğimiz gün yayımlanan genelgeye atıfta bulunan Taşcı, RTÜK'e bazı sorular yöneltti. Cumhurbaşkanlığının genelgesi şöyleydi: “Medya aracılığıyla milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık veya örtülü faaliyetlere karşı Anayasa, kanun ve ilgili diğer mevzuatla düzenlenen müeyyidelerin gereği yerine getirilecek. Bu itibarla milli ve manevi değerlerimize uymayan yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayım faaliyetleri aracılığıyla aile kurumunu, çocukları ve gençliği hedef alan tehdit ve tehlikelerin yayılımının önlenmesi hususunda tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesi, yöneticiler tarafından sürecin titizlikle takibinin ve gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.”

Genelgedeki “milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık veya örtülü faaliyetler” ifadesini hatırlatan Taşcı, “Esra Erol ile Müge Anlı için harekete geçmeyen ve tek bir rapor dahi görüştürmeyen RTÜK Başkanı, ‘milli ve manevi yayın’ genelgesinden sonra bakalım ne yapacak...” diyerek iddiasını dile getirdi.

Eğer ki Taşcı’nın iddiaları doğruysa haklı bir sitemde bulunduğunu söylemek de mümkün! Bir dönem “evlilik programlarındaki” rezaletlerin daha beteri buralarda yaşanıyor! Prime time veya altın saatler olarak ifade edilen ve izleyicinin en yoğun izleme aralığını oluşturan zaman dilimine konulan bu tarz programlar hakkında yetkililerin acilen bir şey yapması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum