1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bu Silahı PKK'ya Kim Verdi?
Bu Silahı PKK'ya Kim Verdi?

Bu Silahı PKK'ya Kim Verdi?

PKK’ya yakın ajanslar, bir helikopterin karadan havaya ısı güdümlü taşınabilir uçaksavar füzesiyle (Manpads) düşürülme görüntülerini yayımladı. Görüntüyle Batılı 29 ülkenin kullandığı “Manpads”lerin PKK'nın envanterine girdiği kesinleşti.

15 Mayıs 2016 Pazar 15:17A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Suriye'de helikopterlerden atılan varil bombalarıyla şehirlerin harap olmasına rağmen direnişçilere karadan havaya ısı güdümlü taşınabilir uçaksavar füzesi (Manpads) verilmesine ısrarla karşı çıkan ABD ve Batılı ülkeler, 2013'ten bu yana PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'ye her türlü silah yardımını yapıyor.

PKK'ya yakın ajanslar tarafından servis edilen görüntülerde militanlar, çoğunluğu Batılı 29 ülkenin kullandığı karadan havaya uçaksavar füzesiyle bir Türkiye helikopteri vurduklarını iddia etti. Yayınlanan videoda önceki gün Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı bölgesinde düşen helikopterin vurulma anı olarak servis edilen görüntülerin eski olma ihtimaliyle birlikte PKK envanterinde bu silahın bulunduğu tescillendi.

Batılı Ülkelerden Biri Verdi

ABD'nin Kamışlı'ya asker ve yoğun silah indirmesine müteakip IŞİD'e karşı Rakka ve Deyrizor operasyonları bahane edilerek örgüte büyük oranda silah ve cephane takviyesi yapılmıştı. Fransa ve Almanya'dan Kobani süreciyle birlikte PYD’ye yönelik silah ve cephane desteği devam ediyor. PKK/PYD’ye doğrudan yardım kanalı Afrin üzerinden açık olan Rusya'nın verdiği silahların Güneydoğu'ya sevkiyatı teknik olarak zor gözüküyor. Haseke-Kamışlı hattında ise Batılı ülkelerin verdiği çok yönlü destek ve ABD'ye ait üssün bu amaçla kullanılıyor olması dikkatleri bu yöne çekerken, Beşşar Esed'in hava gücüne karşı direnişçilere uçaksavar verilmesi konusunda Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın ısrarına rağmen ABD ve Batılı ülkeler tarafından bu girişim engelleniyor.

ABD ve Batılı Güçler PKK/PYD’ye Bonkör Davranıyor!

Suriye Geçici Hükûmeti Savunma Bakanı Selim İdris, “5 yıldır çeşitli vesilerle Esed'in şehirlerimizi harabeye çevirmesi ve yüz binlerce sivili katletmesine göz yumarak, açık hedef olan, varil yüklü olan helikopterleri vurmamıza ve uçaksavar temin etmemize engel olan ABD ile Batılı güçler, Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı ise son derece bonkör davranmakta.” şeklinde konuştu.

PYD'ye Verilen Silahlar PKK'da!

Türkiye'de kalkışma propogandası yapan ve 5 ilçede kanlı provokasyon başlatan PKK'nın orta ve ağır birçok silahı Suriye'den temin ettiği tespit edildi. “Güvenlik” güçlerine karşı Batılıların Suriye'de PYD'ye verdiği silahlarla savaşan PKK'nın, son olarak Manpads uçaksavar silahıyla verdiği görüntü Türkiye karşıtı bloğun kirli hâlini birkez daha gözler önüne serdi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum