1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu sefer dersi gençler verdi!
Bu sefer dersi gençler verdi!

Bu sefer dersi gençler verdi!

Aksaray Ulu Camii Cuma namazında gençlerle dolup taştı!

15 Nisan 2023 Cumartesi 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Aksaray’da aylar önce yaşlı bir adam ile iki genç arasında yaşanan diyalog gençlerin gücüne gitmiş. “Gençler nereye gidiyorsunuz?” sorusunu yönelten yaşlı adam  “Camiye amca” cevabını alınca görüntüleri sebebiyle kinayeli bir şekilde “İnşallah camiye gidiyorsunuzdur!” tepkisini vermiş.

Bu sözlerden alınan gençler arkadaşlarını örgütleyerek Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü’nün de desteğiyle 1500 kişilik akran grubuyla Ulu Camii Cuma namazına katıldılar. Kendilerine karşı takınılan olumsuz tavra şık bir şekilde cevap veren gençler örnek olacak bir işe imza atmışlar.

Sırf saç uzunluğu gibi sebeplerle insanları sert bir şekilde eleştirmek oldukça sorunlu durumlar ortaya çıkartabiliyor. İnsanın nasıl giyindikleri, saçlarını ne kadar uzattıkları gibi konular önemsiz değil. Ancak hassaten genç yaşta insanların dindarlık biçimlerini bu noktaya endekslemek kalpleri ısındırmaktan ziyade soğutuyor. Gençlerin nasıl giyindiği kadar onları uyarma şeklimiz de çok önemli.

Aksaraylı gençlerin örgütlenerek camileri doldurması akıllıca bir cevap olmasının yanında Ramazan’ın bereket iklimini daha da zenginleştiriyor…

HABERE YORUM KAT

13 Yorum