1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu saçmalıktan ne zaman vazgeçeceksiniz?
Bu saçmalıktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Bu saçmalıktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Ege Üniversitesi rektörünün ismi dekanlık binasına verildi

06 Haziran 2023 Salı 16:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin en büyük problemlerinden birisi insan kültleştirme hastalığı. Kemalizm’in Türkiye’ye armağan ettiği sorunların başında gelen bu akıl tutulması konusunda kimse onlarla yarışamaz tabi ki!

Hayatını kaybetmiş insanların çeşitli mekanlara “isimlerini yaşatmak” için adlarının verilmesi dahi tartışmalı bir konuyken şimdilerde ise bizzat yaşayanların isimlerinin verildiğine şahit oluyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu, Fatih Terim Stadyumu gibi kullanımlar oldukça hatalı yaklaşımları barındırıyor.

Son örnek ise İzmir’den geldi Hem de bu seferki oldukça ilginç… Ege Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi'nin dekanlık binasına Rektör Necdet Budak'ın ismi verildi. Budak bu duygu dolu anları şöyle paylaşmış:

Öğrenciliğimden bu yana 41 yıldır mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Ziraat Fakültemizin Yönetim Kurulunun, dekanlık binasına ismimi vermesi beni ziyadesiyle gururlandırdı. Şahsıma bu onuru yaşatan Ziraat Fakültesi mensuplarımıza teşekkür ederim.

basliksiz-136.jpg

Bizzat başında olduğu üniversitede daha önce görev yaptığı fakülte dekanlığına kendi adının verilmiş olmasında bir sorun görmemiş rektör Budak! Ne diyelim belki biraz daha mütevazı olmayı düşünebilirler…

Makam sahiplerinin bu konulardaki rahatlığı bir gelenek gibi bürokrasiyi kuşatıyor. Herkes sanki biraz daha görünür olmanın peşine düşmüş durumda. Görünürlük arttıkça egolar şişiyor ve kibir hastalığı yaygınlaşıyor. Gerçek anlamda iş yapıyor olmak ile görünür olmak arasında çok ciddi bir fark var. Adınızı sağa sola vereceğinize yapacağınız işlerle anılmanız daha makbul olacaktır!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum