1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bu Rusya Güzellemeleri Yeni Şafak’ın Sayfalarında Yazıldı!
Bu Rusya Güzellemeleri Yeni Şafak’ın Sayfalarında Yazıldı!

Bu Rusya Güzellemeleri Yeni Şafak’ın Sayfalarında Yazıldı!

Sözde İslamcı geçinen köşe yazarlarının Perinçek’in kılavuzluğunda İrancılık’tan sonra bir de Rusya propagandası yapmaya başlamaları neyin göstergesi?

10 Nisan 2016 Pazar 17:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Hükümet medyasında İran sözcülüğü, taraftarlığı yapanlar artık vakayı adiyeden sayılır hale gelmişti ki, şimdi bir de açıktan Rusya muhipleri karşımıza çıkmaya başladı.

Yeni Şafak’ın köşe yazarı Salih Tuna yanı başımızda kardeşlerimizi katleden, emperyalist Rusya’nın işgalini görmezden gelip herkesin başvurmayı adet haline getirdiği paralel komplosuna sığınarak Rusya güzellemeleri yaparken, Perinçek’i de kaynak göstermiş!

Salih Tuna yazısında Rusya ile ilişkilerin bozulmasına yol açan uçak hadisesini Fethullahçıların komplosuna bağlamış. Bu son zamanlarda bilinen bir taktik. Tayyip Erdoğan ve Hükümetin bu konuda duyarlılığı bilindiğinden her kim ne yapmak istese Fethullahçı komplo tezini tersinden işleterek en kirli tezini pazarlamaya kalkışabiliyor.

Salih Tuna’nın 9 Nisan 2016 tarihli Yeni Şafak’ta yayınlanan “Bu kumpasa daha ne kadar mahkum olacağız?” başlıklı yazısından satırlar:

“… Dikkatinizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Dikkatinizi kaybettiğiniz an tuzaklarına düşersiniz.

Sakın ola hiçbir zaman bu kadarını da yapmazlar, demeyin, bunlardan her şey beklenir.

Kullanmayacakları hiçbir değer yoktur.

Mesela, siz anlaşılır gerekçelerle “angajman kuralları” falan dersiniz, bir de bakarsınız ki, bunu da istismar ederek fırsata çevirmişler…

Rus uçaklarının düşürülmesi böyledir demiyorum, elimde herhangi bir delil, belge yok.

Fakat…

Rus uçaklarının düşürülmesinden bir kaç gün evvel Erdoğan ile Putin arasında bir görüşme gerçekleştiğini iddia eden Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek şöyle bir açıklama yapmıştı: “Bu görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, Türkiye'nin askeri birliklerinin Suriye'nin kuzeyinde Cerablus bölgesinde bir harekât yapması durumunda tutumlarının ne olacağını soruyor. Putin de bunu görmezden geleceklerini, herhangi bir şekilde askeri bir eylemde bulunmayacaklarını, ama ekranların önünde Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunacaklarını belirtiyor. Böylece, Türkiye'nin Amerika ve İsrail tarafından Suriye'nin kuzeyinde kurulmakta olan 'Kürt Koridoru' diye anılan, aslında Amerika-İsrail koridorunu askeri bir harekâtla kesmesi, bölmesi, parçalaması, ortadan kaldırması ve orada bir güvenlik alanı oluşturması, aynı zamanda Suriye'nin de toprak bütünlüğüne hizmette bulunacak bir askeri eylemde bulunması koşulları yaratılmış oluyor (….) Bütün hazırlıklar Genelkurmay'da tamamlanmış. Bunu hükümet kaynaklarından aldığımız bilgilere dayanarak söylüyoruz. Planlar gözden geçirilmiş, bütün gerekli incelemeler yapılmış ve bir anlamda harekât için düğmeye basılmak üzere. Akşam da Rusya'nın Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelecek. Böyle bir kritik günde, Rusya'nın savaş uçağı Türkiye Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldü…

Doğu Perinçek'in bir süre önce yaptığı mezkur açıklamayı, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Rus uçaklarının düşürülmesinin ardından pilot inisiyatifinden bahsetmesi veya “Rusya uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik” ifadesiyle birlikte değerlendirdiğimizde nasıl bir kumpasa maruz kaldığımız ortaya çıkmıyor mu?

Rusya ile ilişkilerimizi hiçbir kumpasa kurban edemeyiz.

Kumpasçıları daha fazla sevindirmeyelim; Rusya ile ilişkilerimizi ne yapıp edip eskisinden daha kuvvetli hale getirelim.”

Evet, yazı bu çağrıyla bitiyor!

Yazarın net biçimde Tayyip Erdoğan’ı kollama, gözetme, ikna çabası çerçevesinde yazısını kurguladığını görüyorsunuz. Taktik kurnazca! Tamam Tayyip Erdoğan’ı, iktidarı ikna ettiniz, inandırdınız  ya Allahu Teala’yı nasıl razı edeceksiniz? Kafirleri dost edinmeyin, zalimlere meyletmeyin buyruklarını nereye koyacaksınız?

Rusya gibi İslam’ın ve Müslümanların düşmanı, işgalci katliamcı bir güce duyduğunuz bu muhabbetin sizi nereye sürüklediğinin farkında değil misiniz? Esed’i ve İran’ı kollayacağım derken ne hallere düştüğünüzü göremeyecek kadar kör mü oldunuz?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum