1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bu pankartlar stada nasıl sokulabildi?
Bu pankartlar stada nasıl sokulabildi?

Bu pankartlar stada nasıl sokulabildi?

Bursaspor ile Amedspor arasında oynanacak maç öncesi başlayan gerilim ve provokasyon maçın başlamasıyla daha da arttı.

05 Mart 2023 Pazar 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 23'üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor'u konuk etti. Amedspor’un gittiği birçok deplasmanda karşılaştığı ırkçı saldırganlıklar burada da yaşandı.

Maç öncesinde Amedsporlu futbolcuların kaldığı otel önünde toplanan kalabalık bir grup Diyarbakır’dan gelen kafileyi hedef aldı. Maç başladığında ise statta açılan pankartlar ise işi farklı bir boyuta taşıdı.

Bursaspor taraftarları faili meçhul cinayetlerle ilişkilendirilen “Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açarak Türkiye’de Kürt kimliğine yönelik 90’lı yıllardaki ayrıştırıcı nefret politikalarına atıfta bulundu. Yapılan bu ırkçılığın Bursaspor’a yönelik bir yaptırımı olması gerektiği ise tartışma götürmez.

Diyarbakır depremden etkilenmesi sebebiyle Trabzonspor’un Basel'e karşı oynadığı maçın 21. dakikasında Diyarbakır ile dayanışma için tezahüratlar yapılmıştı. Bursa’daki görüntü ise depremin unutulmasının ardından ırkçı hastalıkların tekrardan gün yüzüne çıktığını gösteriyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilgili memurların açığa alındığını açıkladı ancak bu pankartların stadyuma nasıl sokulabildiği ayrı bir tartışma olarak önümüzde duruyor...

whatsapp-image-2023-03-05-at-14-59-41.jpeg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum