1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu nasıl bir düşmanlıktır?
Bu nasıl bir düşmanlıktır?

Bu nasıl bir düşmanlıktır?

"Erdoğan CHP’li belediyeleri aramadı" iddiası yalanlanırken sosyal medyada “depremde  AKP’nin oyları düştü” şeklinde paylaşımlar yapıldı!

06 Şubat 2023 Pazartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremler tüm ülkenin gündeminde. Arama-kurtarma faaliyetleri devam ederken Cumhuriyet tarihinin en büyük afetiyle karşı karşıya kalındığını söylemek mümkün.  2824 bina hakkında ihbar verilmesi yıkımın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Son olarak 1498 can kaybı ve 8533 yaralı sayısı AFAD tarafından duyuruldu.

Türkiye afeti konuşurken Kemalist medya ise yangından mal kaçırma derdinde. Sözcü gazetesinin internet sitesinden yayınlanan haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li belediyeleri aramamakla suçlandı.

muhalif-medyada-erdogan-chpli-belediyeleri-aramadi-yalani-0cf3b317.webp

Deprem bildiriminin ardından bakanları bölgeye sevk eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Partili belediye başkanları ile bir görüşme yaptığı ancak CHP’li Adana belediyesini arayıp bilgi almadığı öne sürüldü.

Ancak iddialara yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u arayarak bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile de depremin hemen ardından telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Süleyman Elban, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile telefonda görüşerek deprem sonrası durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidini Beyazgül ile de telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kilis Valisi Recep Soytürk ile Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sosyal medyada ise “AKP’nin oyları düşecek” şeklinde paylaşımlar yapıldı. Depremin gerçekleştiği bölgelerin AK Parti’ye yakın olduğun ifade eden sosyal medya kullanıcıları deprem sebebiyle yaşanan can kayıplarıyla oy hesabına girişti.

whatsapp-image-2023-02-06-at-13-27-36.jpegwhatsapp-image-2023-02-06-at-11-52-21-1.jpeg

Bu nasıl bir düşmanlıktır? Herkes can derdine düşmüşken yardım faaliyetlerini artırmak için uğraşmak yerine siyasi rant peşine düşenlerin psikolojik sorunları olduğunu görmek gerekiyor! Bu insanların normalleşebileceğini düşünmek oldukça naif bir düşünce olacaktır! Allah bildiği gibi yapsın!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum