1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Bu insanlarla İsrail’de değişim olmaz
Bu insanlarla İsrail’de değişim olmaz

Bu insanlarla İsrail’de değişim olmaz

Katil işgalci İsrail’in, son Filistin-İsrail savaşı sonrası seçimle iktidarı değiştirmesi bölge için yeni bir dinamizm olarak görülmüyor. Seçilmesi muhtemel bakanların zalimlikleri ise işgalci İsrail'in zihin kodlarını yansıtmaktan öteye geçemiyor.

04 Haziran 2021 Cuma 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhalefetin lideri Lapid'in çarşamba günü koalisyon hükümeti konusunda anlaşma sağlandığını açıklamasının ardından, Başbakan Netanyahu Twitter aracılığıyla parlamenterleri direnişe çağırdı. Lapid parlamentodaki 120 koltuğun 61'ine sahip. Ancak yeterli çoğunluk olmadığı gibi birliktelik Netenyahu karşıtlığında bir araya geldi. Bu durumda da muhalefetin kurduğu koalisyonun çözülme olasılığı çok yüksek görülüyor.

Katil işgalci İsrail’in, son Filistin-İsrail savaşı sonrası seçimle iktidarı değiştirmesi bölge için yeni bir  dinamizm olarak görülmüyor. 12 yıllık iktidarını kaybeden Netenyahu’nun ise daha agresif olacağı öngörülüyor.

Üstelik koalisyonda bulunan kişiler de bir zamanlar Netenyahu’nun kontolü altında görev yapmışlardı. İsrail için iyi şeyler olmasını beklediğimiz yok ancak istikrarsız bir İsrail’in Filistinlilere karşı saldırgan tutumlar sergileyebileceğini göz ardı etmemek gerekiyor.  

İtalyan Siyaset bilimci Zvi Schuldiner Il Manifesto'daki yazısında, bir değişim hükümetinden bahsetmek bizimle alay etmektir, diyor ve ekliyor: “Yeni koalisyondaki birçok önemli isim ırkçı sağ cenahtan. Bazıları hala başbakan olan Netanyahu'dan daha az milliyetçi ya da daha az köktendinci değil: Başbakan adayı Bennett, işgal edilen topraklardaki Yerleşimciler Konseyinin başkanıydı. Likud'dan Adalet Bakanlığına aday olacak Gideon Saar, Netanyahu'nun tehlikeli bir iç rakip olarak gördüğü ve mağlup ettiği bir politikacı. Sayısız yolsuzluk davası bulunan eski savunma bakanı Liberman ise Maliye Bakanı olacak.

Bu olası iktidar hesaplarındaki kişilerin sicili incelendiğinde İsrail parlamentosunun zalimlerden oluştuğunu açık bir şekilde görmek mümkün.

HABERE YORUM KAT