1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu İddianameyi Demirtaş da Okusun!
Bu İddianameyi Demirtaş da Okusun!

Bu İddianameyi Demirtaş da Okusun!

PKK-HDP savunucuları ve Demirtaş muhiblerine soralım: 5 Ekim 2015’de Ankara’da görülecek Yasin Börü davasının iddianamesine bir göz atmaz mısınız?

17 Eylül 2015 Perşembe 19:16A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

Yasin Börü davası olarak bilinen ve 6-8 Ekim 2014 Kobani olayları esnasında Diyarbakır’da işlenen hunharca cinayetlerle ilgili davanın iddianamesi “insanım” diyen herkesin yüreğini sızlatacak vehamette bir tablo ortaya koyuyor. Tek suçları İslami kimlikleri olan 5 insana karşı işlenen ve bir korku filmini andıran sahneler içeren sistematik bir katliam tablosu bu!

5 Ekim 2015 tarihinde Ankara Ağız Ceza Mahkemesinde görülecek davanın iddianamesi Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanmış. 28 yaşındaki Riyad Güneş, 25 yaşındaki Hasan Gökgöz, 19 yaşındaki Ahmet Dakak ve 16 yaşındaki Yasin Börü’nün vahşice katledildiği, 18 yaşındaki Yusuf Er’in ise yaralı olarak kaçıp canını zor bela kurtarabildiği dehşet gecesinin ayrıntılarını içeriyor.

Her birinin vücudunda 20’den fazla kesici alet yarası bulunan, kurşunlanmış, başları ezilmiş, üçü 3. Katın balkonundan aşağı atılmış, biri can çekişir vaziyette merdivenlerden sürüklenerek çıkarılmış, “yakın, gebertin, parçalayın” çığlıkları atan vahşileşmiş yaratıkların gözü dönmüşlüğünün kurbanı olmuş 5 insanın, masum 5 kardeşimizin maruz kaldığı zulmün akıl almaz hikayesi.

Yazının Devamı >>>