1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu hukuksuzluğun failini hala görevde tutacak mısınız?
Bu hukuksuzluğun failini hala görevde tutacak mısınız?

Bu hukuksuzluğun failini hala görevde tutacak mısınız?

Adana’da emniyet birimleri ile Furkan Vakfı üyeleri arasında yaşanan olayların yankısı devam ediyor. Kolluk kuvvetlerinde görevli kimi polislerin açıkça protestocuları kışkırttığı ve tahrik etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

22 Mart 2022 Salı 09:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Adana’da Furkan Vakfı üyeleri protesto gösterisi düzenlemiş, Adana Emniyet’i de olaylara şiddet uygulayarak karşılık vermişti. Yaşananlar sonrası Adana Valiliği bir açıklama yaparak protesto gösterisinin yasadışı olduğunu ve protestocuların polislere saldırdığını iddia etmişti. Bu saldırı ve arbede sırasında da 37 polis memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığını belirtmişti.

“İlgililerin dağılması için yapılan müdahale sırasında iki polis memurumuzun göstericilere orantısız güç kullanıldığı tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır” diyen Adana Valiliği, polisler arasında protestocuları tahkir ve tahrik ederek kışkırtan emniyet mensupları olduğunu ise dikkate almamıştı.

Protestocu Furkan Vakfı üyeleri arasındaki erkeklere hitaben, "Kadınların arkasına saklanmayın, gelin!" diyen memurun kameralar karşısında pişkinlik içerisinde bu sözleri sarf ederken içindeki öfke ile memuriyet görevinin ötesine geçtiği görülüyor.

Göstericileri kışkırtarak coplayan polis memurunun görüntüleri ortaya çıkarken, polis hakkında hiçbir işlem yapılmadığı gibi yaşananların hukuki alana taşınmasının önüne geçilmeye çalışıldığını düşündüren söylemlere başvuruldu.

Adana’da polisin şiddete başvurduğu olaylar hakkında yetkililerin hukuk karşısına çıkarılması talep edilirken, göstericilere karşı tahkir ve tahrik edici ifadelerde bulunarak saldırılarda bulunan memurların iş akitlerinin de sona erdirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum