1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bu Defa Isparta Genç İHH Standına Saldırdılar
Bu Defa Isparta Genç İHH Standına Saldırdılar

Bu Defa Isparta Genç İHH Standına Saldırdılar

Bugün Isparta Genç İHH’nın, Süleyman Demirel Üniversitesi Ertokuş Meydanı’nda düzenlediği Mazlum Ümmet Coğrafyası Resim Sergisi yağmalandı.

24 Aralık 2015 Perşembe 17:37A+A-

Hale Beyza Avcı / Haksöz Haber

Bugün Isparta Genç İHH’nın, Süleyman Demirel Üniversitesi Ertokuş Meydanı’nda düzenlediği Mazlum Ümmet Coğrafyası Resim Sergisi yağmalandı.

Yaklaşık 40 kişilik grup; kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı başında durduğu stantlardan kız öğrencilerin görevli olduğu standa saldırdı, stantları tekmeledi, sergiyi dağıttı. AK Parti’ye ve İHH’ya hakaretler savuran saldırganlar, öğrencilerin izni olmadan fotoğraf ve video çektiler.

Polisin müdahalesiyle dağılan saldırganların bir kısmı gözaltına alındı. Halkı bilinçlendirmek ve duyarlılık oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İHH’ya ve İHH gönüllüsü öğrencilere yapılan bu hain saldırı, SDÜ Öğrenci Kolektifi isimli facebook sayfasında "Üniversite içinde İHH standına müdahale eden üniversitelilere polis ve ÖGB saldırdı. 3’ü kollektif üyesi çok sayıda gözaltı var.” şeklinde paylaşıldı. İHH gönüllüsü öğrenciler saldırıyla ilgili Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.

Yaptıkları çirkinlik yetmiyormuş gibi bir de iftira ve karalama kampanyası başlatan saldırganların, hakettikleri cezayı almalarını yetkililerden talep ediyoruz. Bu tip olayların artık yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmalı ve cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Zulmün dört bir yanda kol gezdiği dünyada; iyiliği yaygınlaştıran, adaleti sağlama gayreti içerisindeki müslümanların, ilim yuvası olması gereken üniversitelerde şiddete ve zorbalığa maruz kalması kabul edilemez. 

Sol şebbihaların kendi kameralarından olayın görüntüleri:

gnchh-1.jpg

gnchh-2.jpg

HABERE YORUM KAT