1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bu Dayatmacı Tavırlarla Nereye Varacaksınız?
Bu Dayatmacı Tavırlarla Nereye Varacaksınız?

Bu Dayatmacı Tavırlarla Nereye Varacaksınız?

​​​​​​​Sivas’ta Sivas Belediyespor ile yapacakları maç öncesi ‘Mehmetçik’ pankartını taşımaya icbar edilen Amedspor maça çıkmayınca puan silme cezasına mahkum edildi!

01 Şubat 2018 Perşembe 20:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2. Lig Kırmızı Grubun 19. haftasında Sivas Belediyespor maçına çıkmayan Amed Sportif Faaliyetler'e 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silinme cezası verdi.

Sivas Belediye Spor ve hakemler maç öncesi seremoniye TSK'nın yürüttüğü Afrin Harekatı'na destek olma amacıyla 'Kalbimizle duamızla Mehmetçiğin yanındayız' pankartıyla çıkmıştı. Amed Sportif Faaliyetler futbolcuları ise bu pankartı tutmamak için sahaya çıkmamıştı.

Sivas’ta ve ülkenin büyük bir bölümünde vatanseverlik duygularıyla hareket eden kitleler, kuruluşlar orduya, iktidara, polise destek verme gayretiyle birtakım eylemler gerçekleştirebilirler. Ama bu ülkede yaşayan herkesin aynı düşünmediği biliniyor. Bu gerçek bilinmesine rağmen insanları inanmadıkları şeyleri yapmaya zorlamak, bu olmadığında cezayla, yaptırımla hizaya getirmeye çalışmak hiç de sağlıklı bir yaklaşım biçimi değildir.

Bu ülkenin geçmişinde yaşanmış sayısız tecrübe bu tür dayatmaların sadece keskin kutuplaşmaları beslediğini, insanları sindirmeye yönelik yaklaşımların düşmanlıkları ve öfkeyi beslediğini şimdiye kadar herkese öğretmiş olmalıydı!

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

33 Yorum