1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bölgede yükselen Pers milliyetçiliğinin 'ötekisi' olmak
Bölgede yükselen Pers milliyetçiliğinin 'ötekisi' olmak

Bölgede yükselen Pers milliyetçiliğinin 'ötekisi' olmak

DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İran’ın Türkiye’ye yönelik karalama kampanyalarını “İran’ın ötekisi olmak” üzerinden yorumladı.

15 Aralık 2020 Salı 19:59A+A-

HAKSÖZ HABER

DEVA Partisi Kurucularından Metin Gürcan sosyal medya hesabında İran’ın Türkiye ve Erdoğan aleyhine başlattığı karalama kampanyaları için,

“Karabağ Çatışmaları'nda korktuğum şeydi;

- İran'la tokuşmak,

- Bölgede yükselen Pers milliyetçiliğinin 'ötekisi' olmak,

- Bölgede mezhepsel sinir uçlarına dokunmak,

- İran'da rejimin iç siyaset mezesi olmak..

Bunların 4'ü de oluyor..

Dış politikada sürekli kavga nereye kadar?” dedi

Dış politikada nasıl bir siyasi yol izleyeceği muğlak olan DEVA Partisi, konuyu iktidara İran konusunda yanlış yapıyorsun demeye getirerek, İran’ın tek taraflı giriştiği mücadelede Türkiye’nin pozisyonunu doğru bulmadığını dile getirdi. Deva partisinden ise bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.   

Türkiye’nin Azerbaycan’a destek vermesi ile İran ile tokuşmanın kaçınılmaz olduğunu öngören Gürcan, mezhepsel sinir uçlarına dokunulduğunu ifade ederken bölgede yükselmekte olan bir Pers milliyetçiliği olduğunu iddia etti. Gürcan Türkiye’nin dış politikada kavga esaslı bir yol izlediğini iddia ederken sessiz, mazlumların safında yer almayan, içine kapanık bir Türkiye dış politikasını mı tercih ediyor!

metingurcan-deva-partisi.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum