1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Böcek Paşa'nın Çantasındaydı"
"Böcek Paşa'nın Çantasındaydı"

"Böcek Paşa'nın Çantasındaydı"

13 Mart 2014'te Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Suriye konulu toplantı, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilmiş dinleme cihazıyla kaydedildi.

02 Eylül 2016 Cuma 10:47A+A-

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yetkin'in isminin açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre 13 Mart 2014'te Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantı, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilmiş “böcek” tabir edilen elektronik cihazla dinlenildi. Dinleme cihazını yerleştirenler aynı zamanda Genelkurmay Başkanı Akar ve Güler’i zor yoluyla alıkoymak ve kaçırmakla da suçlanıyor. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"13 Mart 2014 tarihinde dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun odasında yapılan toplantı, katılımcılardan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilmiş “böcek” tabir edilen elektronik cihazla yapıldı. Cihazı oraya yerleştirmek ve daha sonra çıkarmak şüphesiyle soruşturulanlar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve dönemin İkinci Başkanı (halen Jandarma Genel Komutanı) Güler’in özel kalem müdürlüğünde görevli askeri  personel. Bu personel aynı zamanda “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” soruşturması 27.08.2016 Cumartesi kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akar ve Güler’i zor yoluyla alıkoymak ve kaçırmakla da suçlanıyor"

13 Mart 2014'te gerçekleştirilen Suriye konulu toplantı, 26 Mart'ta sosyal medya üzerinden sızdırılmıştı. Habere göre yapılan soruşturmada, sinyal karışrırıcılar ile korunan toplantı odasının ancak böcek tabir edilen cihazlarla dinlenebileceğini tespit edildi ve soruşturma sonrasında şöyle bir seyir izledi:

"Davutoğlu’nun makamının modellemesi yapılarak ses haritası çıkarıldı. Bunun sonucunda kayıtta Güler’in sesinin daha net duyulduğu ve yüksekte değil, yer hizasına yakın bulunduğu, dolayısıyla ya masa ya da sehpa altında, oturma grubu üzerinde, ya da yerde duran bir çantada olabileceği saptandı. İkinci grup bilgi, 15 Temmuz soruşturmalarının daha başında Orgeneral Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın verdiği bilgilerle ortaya çıktı.

Türkkan’ın hem Genelkurmay Başkanı, hem İkinci Başkanın makam odalarının düzenli olarak kayda alındığı beyanı üzerine iki soruşturmanın bilgileri birleştirilmiş. Şimdi savcı ve uzmanların soruşturmayı, o cihazın tam olarak kim tarafından, kimin talimat ve yardımıyla yerleştirildiği, sonra kime teslim edildiği üzerinde yoğunlaştırdıkları bilgisini veriyor. Ve tabi başka nereleri, kimleri dinlemekte, o bilgileri nereye ulaştırdıkları üzerinde."

Güler'in özel kalem müdürü darbe girişiminde yer aldı

Binbaşı Mehmet Akkurt, 2 yıl Necdet Özel’in iki yıl da Yaşar Güler’in özel kalem müdürlüğünü yapmış Cemaatçi bir subay. Genelkurmay imamlarından ‘Murat’ kod adlı Muhammet Uslu, Habertürk gazetesinde  Fevzi Çakır imzasıyla çıkan habere göre ifadesinde Mehmet Akkurt’un örgütteki kod adının ‘Ramazan’ olduğunu söyledi. Darbe gecesi Yaşar Güler Paşa’nın emir subayıydı.

Akkurt'un darbeciler arasında yer alarak karargahtaki vatansever subaylar tarafından kendisine müdahale edilince, bir yarbayı ağır şekilde yaraladı. O esnada yaralanan yarbayın yanındaki bir üsteğmen Binbaşı Akkurt'u vurarak öldürdü.

Kaynak: Hürriyet, Habertürk, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT