1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Blinken: Türkiye'nin 15 Temmuz Hissiyatını Anlamadık
Blinken: Türkiye'nin 15 Temmuz Hissiyatını Anlamadık

Blinken: Türkiye'nin 15 Temmuz Hissiyatını Anlamadık

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Gerçek şu ki çoğumuz, Türkiye'de 15 Temmuz olaylarıyla ilgili neler hissedildiğini bütünüyle anlamadık" dedi.

02 Kasım 2016 Çarşamba 10:53A+A-

Washington'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerika-Türkiye Konseyi (ATC) iş birliğiyle düzenlenen ABD-Türkiye İlişkileri 35. Yıllık Konferansı'nın kapanış oturumunda, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass konuştu.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmeler yapan Bakan Yardımcısı Blinken, ABD'nin konuyu ele alışıyla ilgili, "Gerçek şu ki çoğumuz, Türkiye'de 15 Temmuz olaylarıyla ilgili neler hissedildiğini bütünüyle anlamadık" dedi.

'Türk halkı demokrasisine sahip çıktı'

Türk halkının 15 Temmuz'da "kahramanca ülkesine ve demokrasisine sahip çıktığını" anlatan Blinken, darbe girişimi çerçevesinde Türkiye'ye verdikleri desteği bir kez daha dile getirdi.

Türkiye için en önemli tehditlerden birinin PKK olduğunun farkında olduklarını belirten Blinken, bu tehdide karşı her zaman Türkiye'nin yanında durduklarını vurguladı.

Blinken, Türkiye ile ABD arasında bazı konularda anlaşmazlıklar yaşandığını ancak bunları iki dost ülkenin yapacağı şekilde açıkça konuşup tartışarak çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

"Türkiye'nin ABD'den daha büyük dostu yok"

Türkiye ile ABD'nin NATO müttefiki iki ülke olduğunu hatırlatan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Türkiye'nin ABD'den daha büyük bir dostu yoktur. Müttefiki olarak, Türkiye'nin demokratik olarak seçilmiş yönetimini ve kurumlarını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

IŞİD'in bölgedeki en büyük tehdit olduğunu belirten Blinken, bu kapsamda Rakka operasyonuna bir an önce başlanması gerektiğini dile getirerek, hazırlıkların buna göre yapıldığını aktardı.

"Suriye'deki iç savaş IŞİD'i besliyor"

"Suriye'deki iç savaşı çözmeden IŞİD'i tamamen bitirmek mümkün değil" diyen Blinken, Suriye'de kalıcı bir çözümün önünde Esed ve Rusya'nın attığı adımların engel olarak durduğunu savundu.

"Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda yaptığı işler inanılmaz, bunlara müteşekkiriz" açıklamasını yapan Blinken, Türk halkının gösterdiği misafirperverliğin çok değerli olduğuna dikkat çekti.

Blinken, Türk-Amerikan ilişkilerinin 60 yıldır birçok badireyi aşmayı başardığını, bugün de başaracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT