1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Bize Allah'ın Verdiklerini Çok Görüyorlar!"
"Bize Allah'ın Verdiklerini Çok Görüyorlar!"

"Bize Allah'ın Verdiklerini Çok Görüyorlar!"

Zimbabve Cumhurbaşkanı Robert Mugabe, Batı ülkelerinin Ortadoğu ve Afrika’daki çatışma emellerinin bölgedeki zengin yeraltı kaynaklarına ulaşmak olduğunu vurguladı.

30 Temmuz 2015 Perşembe 23:23A+A-

Afrika’ya ABD, İngiltere ve Fransa dışında yeni oyuncuların da girmesi kara kıtada dengeleri hızla değiştiriyor. Fakat klasik argümanlarla güç devşirmeyi sürdürmek isteyen Batılılar, maden zengini Afrika ülkelerini “terör” ve “salgın hastalık” gibi bahanelerle dünyadan tecrit ederek elinde tutmaya çalışıyor.

“Beyaz adam”ın ne yapacağından emin olamayan varlıklı aileler, her an tetiklenen “iç karışıklıklar” için paralarını su kuyularında saklamayı tercih ettiği bile oluyor.

"Bize Allah'ın Verdiklerini Çok Görüyorlar!"

Zimbabve Cumhurbaşkanı Robert Mugabe, Batı ülkelerinin Ortadoğu ve Afrika’daki çatışma emellerinin bölgedeki zengin yeraltı kaynaklarına ulaşmak olduğunu vurguluyor.

25. Afrika Birliği Zirvesi’ndeki konuşmasının bir bölümünde bu konuya da değinen Mugabe: “Bize Allah’ın verdiklerini çok görüyorlar, kaynaklarımızın onların olmasını dilerler. Nerede barış varsa orada savaşı körüklerler. Şimdi bakın Irak ve Libya’daki karışıklığa; bahaneler üreterek bu ülkelere giriyorlar ve yeraltı kaynaklarından zenginleşiyorlar.” dedi.

Kaynak: Yeni Akit

HABERE YORUM KAT