1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bizden birisine mektup yollayın!
Bizden birisine mektup yollayın!

Bizden birisine mektup yollayın!

​​​​​​​4 yıldır BAE tarafından hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan Mehmet Ali Öztürk için mektup gönderme kampanyası düzenlenecek.

14 Şubat 2021 Pazar 19:27A+A-

Sitemize açıklama yapan Mehmet Ali Öztürk’ün avukatı Gülden Sönmez, 4 yıldır BAE’de cezaevinde tutulan Öztürk için bir hafta sürecek bir mektup gönderme kampanyası düzenleyeceklerini ve BAE’nin İstanbul Konsolosluğu önünde oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

Sönmez, bu akşam (14 Şubat Pazar) saat 21:00’da #MektupYaz ve #MehmetAliÖztürk kelimeleri ile bir hashtag çalışması yapacaklarını ve duyarlı herkesten Mehmet Ali Öztürk’e PTT şubelerinden mektup gönderme talebinde bulunacaklarını söyledi.

Mehmet Ali Öztürk’ün için kurulan @freeozturk sayfasında yapılan açıklama:

Mehmet Ali Öztürk, eşi Emine Öztürk ile birlikte Bakliyat şirketleri için ticari faaliyet olarak gittikleri Gulfood Gıda Fuarı ziyareti sırasında Dubai’de otellerine yapılan bir operasyonla 20.02.2018 tarihinde keyfi olarak tutulmuştu. Onlarca istihbarat görevlisi tarafından elleri kelepçelenip kafalarına siyah torba geçirilerek zırhlı araçlarla çöl ortasında bir merkeze götürülmüş, Mehmet Ali Öztürk aylarca çok ağır işkencelerle Türkiye aleyhine konuşturulmak istenmişti.

Halen Abu Dhabi’de Al Wathba Cezaevinde tutulan Mehmet Ali Öztürk’ün özgür bırakılması için, BAE’nin korkunç işkence ve zulüm hapishanelerinde kendisini yalnız hissetmemesi için tüm Türkiye olarak ona mektuplar gönderiyoruz. Binlerce mektubumuzla sahipsiz olmadığını Türkiye halkının O’nun yanında olduğunu göstereceğiz.

Siz de bir mektup gönderebilir, dua ve mesajlarınızı iletebilirsiniz.

Mehmet Ali Öztürk içimizden, BİZden birisidir. Tutulma sebebi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ülkemize olan düşmanlığıdır. Biz de içimizden birisi olan Mehmet Ali Öztürk’ü yalnız bırakmıyoruz.

Özgür bırakılsın, onun yolunu ağlayarak bekleyen çocuklarına, ailesine kavuşsun diye mektuplar yolluyoruz. Bir mektup da siz postalayabilirsiniz.

PTT’lerden Göndereceğiniz Mektup İçin Adres:

MEHMET ALİ ÖZTÜRK

Al Wathba Prison

Al Wathba,  Abu Dhabi

United Arab Emirates

fe60a3fc-d483-4407-b799-df81cb6603b2.jpg

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum