1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Biten sadece Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı mı?
Biten sadece Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı mı?

Biten sadece Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı mı?

Seçim döneminde Kılıçdaroğlu’nun adaylığını hararetle destekleyip şimdilerde “şaşkınlık” beyan edenler kervanına Ahmet Taşgetiren de katılmış ama ortada hala bir özeleştiri yok!

23 Temmuz 2023 Pazar 14:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turu arifesinde Ümit Özdağ ile yaptığı iddia edilen gizli anlaşmanın kokuları çıktıkça düne kadar hararetle Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen isimler cephesinde dökülmeler, pişmanlıklar yaşanıyor. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nda bir dizi keramet vehmeden Karar yazarlarından Elif Çakır dünkü yazısında Ümit Özdağ ile gizli protokol meselesini yazmış ve duyduğu hayal kırıklığını belirtmişti. Bugün de sırada Ahmet Taşgetiren var. Taşgetiren de aynı konuya değindikten sonra sonuç itibariyle Kılıçdaroğlu’nun bitik biri olduğunu ilan etmiş, iyi yapmış!

Yanlıştan dönmek erdemdir, zararın neresinden dönülse kardır diyeceğiz ama maalesef bu tür beyanlar için çok geç kalınmış olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Kılıçdaroğlu’nda ümit yok tamam da,  yılların abisi, İslami camianın sevilen isimlerinden Ahmet Taşgetiren de acaba ümit var mı? Ne yazık ki hala nasıl olup da böyle bir kişiyi, CHP Genel Başkanını bu ülkenin tepesine oturtma çabası içinde yer alındığına dair izah, bir özür, bir pişmanlık ortada gözükmüyor.

Mesele Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ adlı faşist ile yaptığı gizli anlaşmadan mı ibaret sanki? Kameralar karşısına beraber çıktıklarında zaten Kılıçdaroğlu’nun bittiğini ilan etmeleri gerekmiyor muydu? Hatta daha da önce, birinci turdan evvel Suriyeli muhacir kardeşlerimiz aleyhine sarfettiği ırkçı, yabancı düşmanı vaadleri sorun oluşturmuyor muydu?

Aslında bunlara da gerek yok, CHP Genel Başkanı sıfatını taşıyan Kemalist, Esedçi, Alevi bir ismin bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmasını arzulamak İslami camiada yıllarca ağabeylik yapmış bir isim için normal bir şey olabilir miydi?

Hiç kusura bakmasınlar, “Kılıçdaroğlu’nu böyle bilmezdik, Ümit Özdağ gibi biriyle gizli anlaşma yaptığını öğrendikten sonra artık ona saygımızı yitirdik” diyenler zerre miktarı saygı uyandırmıyorlar! 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum