1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bisikletle Yumurta Satan 90 Yaşında Bir Kadın
Bisikletle Yumurta Satan 90 Yaşında Bir Kadın

Bisikletle Yumurta Satan 90 Yaşında Bir Kadın

Şili'nin küçük bir köyünde, her hafta yüzlerce kilometre pedal çevirip süt ve yumurtalarını satan 90 yaşındaki Elena Galvez ile tanışın.

11 Eylül 2016 Pazar 17:55A+A-

Elena Galvez, 90 yaşında. Şili'nin ufak bir komününde, Cerillos’ta tek başına yaşıyor. İlerleyen yaşına rağmen sahip olduğu dört ineği ve tavuklarından elde ettiği yumurta ile sütü satmak için haftada yüzlerce kilometre pedal çeviriyor.

sili_elena_galvez_1.jpg

En Yakın Kent Merkezi 30 Kilometre Uzaklıkta

Galvez'in ürünlerini satabilmesi için her gün en az 30 kilometre mesafe katetmesi gerekiyor. Zira, yaşadığı köyün sâkinleri, kendi deyimiyle öyle çok alışveriş yapabilecek durumda değiller:

“Bu köyde çok satış yapamıyorum. Rengo'ya, La Chimba'ya gitmem gerekiyor. Çünkü burada insanlar çok alışveriş yapabilecek durumda değiller.”.

sili_elena_galvez_2.jpg

“O Benim En İyi Arkadaşım”

Galvez, 50 yıldır bisikletiyle süt ve yumurta satıyor. Kendisine hediye edilen elektrikli bisikleti kabul etmediğini anlatıyor. Çünkü sağlığını, “en iyi arkadaşım” dediği emektar bisikletine borçlu olduğunu düşünüyor:

“Bana elektrikli bir bisiklet getirmişlerdi. Pedal çevirmenize gerek yok, dediler. Ben istemedim. Çünkü pedal çevirerek sağlıklı kalıyorum. Yavaş yavaş da olsa uzun yolları bitiriyorum. Geçen gün Rengo'ya yürüyerek gittim. Ayaklarım çok ağrıdı. Bisikletle gittiğimde hiçbir yerim ağrımıyor. Yorulmuyorum. Bisikletimin üzerinde mutluyum. O benim en iyi arkadaşım, dostum. O olmazsa ben de olmam.”.

“Bir Hazineye Sahibiz”

Galvez, yıllardır yalnız yaşamasına rağmen bütün köyü bir aile olarak görüyor. Köy sâkinlerinin gözünde de o, bir hazine. Komşusu Arturo Pinto onu şöyle tanıtıyor:

“O bir hazine. Bu yaşta yapabildikleri, düşünceleri, söyledikleri, çalışkanlığıyla köyümüzde yaşıyor olması bizim için şahane bir olay.”.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum