1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Biri İranlı 5 Nükleer Mühendisi Şam'da Öldürüldü
Biri İranlı 5 Nükleer Mühendisi Şam'da Öldürüldü

Biri İranlı 5 Nükleer Mühendisi Şam'da Öldürüldü

Suriye'nin başkenti Şam'da 5 nükleer mühendisi, araçlarına açılan ateş sonucu öldü; mühendislerden birinin İranlı olduğu açıklandı.

11 Kasım 2014 Salı 15:27A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'da, nükleer çalışmalar yapan beş mühendisin bulunduğu otobüse silahlı saldırı yapıldı. Saldırı sonucu otobüsteki mühendislerin beşi de olay yerinde hayatını kaybetti. Mühendislerden birinin İranlı olduğu açıklandı.

Saldırının dün meydana geldiği belirtiliyor. Saldırıyla ilgili açıklama yapan, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, mühendislerin içerisinde bulunduğu küçük konvoyun dün başkent Şam'ın kuzeydoğu bölgesinde bulunan Berzih bölgesinde silahlı saldırıya uğradığını açıkladı. Kuruluş, mühendislerin hepsinin vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen bir grup olmadı. Ayrıca, Suriye ve İran'ın resmi basın kurumları da konuyla ilgili herhangi bir yayın yapmadılar. Saldırının Suriye rejimi güçlerinin kontrolündeki bölgede meydana gelmiş olması da dikkat çeken bir diğer nokta olarak ifade ediliyor. 

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), geçtiğimiz yıl Suriye'nin elinde "az miktarda nükleer malzeme" bulundurduğunu beyan ettiğini açıklamıştı.

Suriye'nin elinde bulundurduğu nükleer malzemenin Minyatür Nötron Kaynağı Reaktörü olduğu belirtiliyor. Bu reaktör genellikle araştırmalarda kullanılan ve içerisine zenginleştirilmiş uranyumun doldurulduğu bir reaktör.

Bu arada Rusya'nın Sesi haber sitesi, saldırıyı gerçekleştirenlerin El Kaide bağlantılı olabileceğini yazdı.

 

HABERE YORUM KAT