1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. BİRGün: Söz Konusu Sovyetlerse Gerisi Teferruattır!
BİRGün: Söz Konusu Sovyetlerse Gerisi Teferruattır!

BİRGün: Söz Konusu Sovyetlerse Gerisi Teferruattır!

Yakın zamanda popüler bir dijital televizyon mecrasında Çernobil kazasını konu alan bir dizi başladı. Chernobyl isimli dizi ile ilgili başta sol çevrelerde olmak üzere birçok kesimden konuyla ilgili üst üste değerlendirmeler gelmeye başladı.

10 Haziran 2019 Pazartesi 12:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Konuyla ilgili en çarpıcı değerlendirme ise 09.06.2019 tarihli BİRGün isimli solcu bir gazetenin Pazar ekinde karşımıza çıktı. Anıl Aba imzalı uzun değerlendirmede yazı boyunca Çernobil’deki kaza önemsizleştiriliyor. Örneğin Pamukova’da gerçekleşen tren kazası ile çevre felaketine yol açan bu facia karşılaştırılarak tren kazasında 41, Çernobil’de ise 31 kişi öldüğü belirtilerek buradan Sovyetler aklanmaya çalışılmış.

Nerden baksan tutarsızlık…

Kara propaganda, ajitasyon, manipülasyon vb. konularda elbette ki solun eline kimse su dökemez. Sonuçta bu işin mektebini okuyorlar. Lakin en azından tutarlılık beklemek hakkımız olsa gerek!

Türkiye'de bir nehrin üzerinde kurulan basit bir HES'e karşı çıkıp kıyametler koparan Komünistlerin, bir dizi üzerinden Sovyetler'i koruma adına ciddi ciddi Çernobil'i savunmaları dillerinden düşürmedikleri ama asla vasıfları olmayan “adil olma” ilkesinin umurlarında olmadığını bir kez daha gösteriyor.

Kara Propaganda Niye Yapılır?

BİRGün’ün, sonuçları apaçık ortada olan Çernobil gibi bir çevre felaketini bile rahatlıkla savunması şunu da göstermiş oldu; sol için esas mesele olayın kendisi asla değildir. Esas mesele olayda kimin hedef alındığıdır. Sovyetler için hiçbir çevre güvenliği alınmadığı için felakete yol açan nükleer santral meşru iken, söz konusu Türkiye olunca bırakın nükleer santrali herhangi bir HES hatta rüzgâr tribünleri bile büyük bir çevre felaketi olarak sunulabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum