1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Birgün İslamofobik habercilikte çıtayı iyice yükseltti!
Birgün İslamofobik habercilikte çıtayı iyice yükseltti!

Birgün İslamofobik habercilikte çıtayı iyice yükseltti!

Sol-Kemalist medya bir süredir hafızlık eğitimi ve MEB ile STK’lar arasında imzalanan protokollere kafayı taktı!

05 Temmuz 2021 Pazartesi 11:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Bazı STK’lar ile MEB arasında yaz aylarında öğrencilerin okul dersler ve ders dışı aktivitelerini desteklemek için protokoller imzalandı. Bu protokollere göre çeşitli organizasyonlarla öğrencilerin yaz aylarını verimli geçirmeleri hedefleniyor.

Bunun yanında ise MEB ile Diyanet arasındaki işbirliğinin sonucu olarak örgün öğretim esnasında öğrencilerin hafızlık eğitimi almasının önü açılmıştı. Bu sayede 17 okul ile başlayan süreç 248 okula kadar çıktı. Bu konunun bir  benzeri daha önce Kur’an kurslarına katılan öğrenci sayısı üzerinden haber yapılmıştı:

Birgün köşe bucak Kur’an kursu, yaz dönemi telafi eğitimleri vesilesiyle benzer propagandalara girişiyor. "Örgün eğitimde hafızlık atağı" "Eğitimli değil dindar nesil" başlıklı iki haberle yine eğitimin dindarlaştırılmaya çalışıldığını iddia eden Birgün vb. yayın organları öğrencilerin eğitim görürken hafızlık yapmasından veya STK’ların yaz etkinliklerine katılmasında rahatsızlık duyuyor. Peki, bu durum Birgün’ü neden rahatsız ediyor?

Sol-Kemalizm’in acıklı İslam düşmanlığı her fırsatta kendisini göstermeye hazır bir hortlak olarak düşünülebilir. İnsanların çocuklarını dindar bireyler olarak yetiştirmesinden rahatsız olmak faşizan bir bakış açısı değildir de nedir? Kimseye zorla hafızlık eğitimi ve falanca kuruluşun yaz kursuna katılacaksın denilmiyor! Gönüllülük esas olan bir konu dahi “dindar insan yetiştirme” potansiyelini taşıdığı için Birgün ve benzerlerini rahatsız ediyor! Çok ciddi patolojik bir durumla karşı karşıya olduğumuz aşikar…

Burada en temelde muhatabını değersiz gören üstenci bir bakış açısı söz konusu. Yani dindarların evlatlarını kendileri gibi yetiştirme hakkı olduğunu düşünmemek dünyayı kendi ideolojisinden ibaret görmekten başka neyle izah edilebilir? Halbuki kendisini layık gördüğü mevkiinin en düşkün yer olduğunun farkında bile değiller!

Hafızlık eğitimi, yaz kursları vs. aslında işin sadece makyaj kısmı. Onları asıl rahatsız eden yıllarca tarumar ettikleri toplumsallığın azıcık dahi olsa kendi tekellerinden kurtarılması! Peki, dindar muhafazakarlar buradaki siyasi gerilimin ne kadar farkında? Orası da ayrı bir muamma!

gtg.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum