1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir şizofreni örneği olarak her iddiayı Suriyelilere bağlamak!
Bir şizofreni örneği olarak her iddiayı Suriyelilere bağlamak!

Bir şizofreni örneği olarak her iddiayı Suriyelilere bağlamak!

CHP’li Ali Mahir Başarır’dan Ümit Özdağ’ın ırkçı partisine kadar bütün faşistler aynı yalanı dillendiriyor!

23 Ağustos 2022 Salı 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, e-Devlet üzerinden isim ve soyadı değişikliği yapılabilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Suriyeli, Afganlı, Iraklı vatandaş yapılan insanların ismini değiştirip, muhtarlıklardaki seçmen listelerinde yapılan oyunları, seçmen oyunlarını, bunlara oy kullanmak için verilen vatandaşlıkları gizlemek için mi yapıldı” diye sordu.

Sordu dediğimize bakmayın açıkça yapılan düzenlemeyi çarpıtmaya çalıştı. Ali Mahir Başarır’ın mezhepçi kimliği bilenen bir gerçek. Biz de acaba Mahir Başarır mültecileri asılsız iddialarla hedef gösterirken başka şeyleri mi gizlemek istiyor diye soruyoruz?

CHP Milletvekilinin bu uydurma iddiaları hemen yalancılığı bütün dünyaya malum olmuş Ümit Özdağ’ın ırkçı partisi tarafından da hemen paylaşıldı. Zafer Partili Sevda Gül Tunçer şu sözlerle aynı yalanı dillendirdi: "E-devlet üzerinden patır patır isim soy isim değişikliği başvurusu almanızın amacı vatandaşlık verdiğiniz sığınmacıları, seçmen listelerinde kamufle etmek mi? Başvuru kabul gerekçelerinden biri telaffuzu, söylenmesi zor bir isme sahip olunması."

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ise “Mahkeme Kararı Olmaksızın Ad ve Soyadı Değişikliği Uygulamasına İlişkin Kamuoyu Duyurusu” başlıklı açıklamada sonrada Türkiye vatandaşı olanların yapılan düzenlemeden faydalanamayacağını açıkladı. Aynı zamanda Genel Müdürlük en çok değiştirilen isim ve soy isimleri de açıkladı:

Düzenleme sonradan Türk vatandaşı olanları kapsamıyor

Bazı milletvekillerinin son günlerdeki açıklamalarıyla düzenleme hakkında bilgilerinin olmadığı, bilgilerinin olmadığı konu hakkında ise kamuoyunu yanlış yönlendirdikleri görülmüştür.  Hatta öyle ki düzenlemeye yönelik uygulamayla ilgili FETÖ mensuplarını kurtarmak ve yabancılara vatandaşlık verilmesi gibi akla mantığa sığmayacak ilişkilendirmeler bile yapılmıştır.

Söz konusu düzenlemeden sadece doğumla Türk vatandaşı olan kişiler yararlanabilmektedir. Sonradan Türk vatandaşlığını kazanan kişiler kapsam dışındadır.

5 yılda 298 bin 670 kişinin soyadını değiştirdi,134 bin 818 kişinin ismini düzelttirdi

Yaklaşık 5 yıldır yürürlükte olan, mahkemelerin iş yükünü azaltıp vatandaşlarımıza kolaylık sağlayan uygulama ile bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını değiştirmiş, 134 bin 818 kişi ise ismini düzelttirmiştir.

Ülke genelinde ilçe nüfus müdürlüklerine yapılan başvurular kapsamında; 946 Yunis Yunus oldu, 588 Ümüt Ümit oldu, 770 Memet Mehmet oldu, 340 Abubekir Ebubekir oldu, 298 Ferat Ferhat oldu, 218 Çoşkun Coşkun oldu. Kadınlarda; 971 Sümeyya Sümeyye oldu, 276 Keziban Kezban oldu, 592 Firdes Firdevs oldu, 441 Sadet ise Saadet oldu. En çok düzeltilen soyadları ise; 6.550 Top, 3.531 Koyun, 2.432 Satılmış, 2.115 Çoşkun, 2.017 Çakal, 1.830 Deli, 1.729 Uğuz, 1.707 İşik, 1.695 Çıplak, 1.442 Kör oldu.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

fa2po5cxkaab3hl.jpgfa2po5exwaelsdb.jpg

Her asılsız iddiayı Suriyelilere bağlamak ırkçıların ve mezhepçilerin ortak özelliği olmuş. Yalancılığı meslek edinenler mülteci kardeşlerimizi hedef almaktan bıkmıyor. Nefretten güç alan bu kesimlere karşı savcılık makamları kin ve düşmanlığı yaygınlaştırmaları sebebiyle niçin bir adım atmıyor orası da ayrı bir problem olarak önümüzde duruyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum