1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir logo üzerinden kopartılan kıyamet!
Bir logo üzerinden kopartılan kıyamet!

Bir logo üzerinden kopartılan kıyamet!

Afyonkarahisar Belediyesi “Kent Konseyi logosu” üzerinden yaşanan tartışma Türkiye’nin kronik sorunlarına işaret ediyor!

07 Ekim 2021 Perşembe 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Afyonkarahisar Belediyesi, “Kent Konseyi” logosunda yer alan Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı kaldırılarak yerine tarihi Paşa Cami’nin silüeti koyulması sol-Kemalistleri çılgına çevirmiş, Sözcü  gazetesi konuyu haberleştirerek gündem etmişti.

Altı üstü bir logo değişikliği üzerinden sol-Kemalistlerin ortalığı birbirine katmaları Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan kişi kültünü gözler önüne seriyor. Mustafa Kemal fotoğrafının logodan çıkartılmasını “ihanet” gibi lanse eden meşum çevreler bir ölümlü etrafında kenetlenerek içinde bulunduğumuz yüzyılın en arkaik insan topluluklarından birisi olduklarını da göstermiş oluyorlar!

İşin özünde kişi kültü dediğimiz şey bilinçli olmasa dahi şirk kültürünün bir yansımasıdır. Allah Resulü (sav) dahi kendisine yönelik aşırı, abartılı ilgi ve övgüyü kabul etmemiş ve zikrettiğimiz problemin ortaya çıkmasını engellemek istemiştir.

Atatürk fotoğrafı üzerinden estirilen kıyamet birinci sorun. İkinci sorun ise muhafazakar kesimin artık alışıldık geri viteslerinden oluşuyor. Sözcü’nün Afyonkarahisar’da yaşananları gündem etmesinden sonra logo değişikliğini “Tamamen iyi niyetle yapılmış bir çalışma” olarak niteleyen Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan gelen tepkilerden sonra eski logoya dönmekte gecikmediklerini de belirtmeden edemiyor!

Yanlış anlaşılmalar ortadan kalksın diye” eski logoya döndüklerini söyleyen Yasan’ın işi zor! Siyaseten bu yaşananlar kayıptır kimse kendisini kandırmasın. Onun ötesinde ise her ne için yapılmış olursa olsun memleket üzerine demir yumruk gibi çöken Kemalist vesayetin görünürlüğünü azaltacak her iş hayırlıdır. Bundan geri adım atmak ise vesayet odaklarının bulundukları konumu güçlendirmek anlamına gelmektedir. Lafın kısası vaziyet eskisinden bile beter bir hal alır!

Muarızlar bir logo için kıyamet kopartıyorsa atılan adımdan geri durmamak ortaya çıkartabileceği zorluklara rağmen hem mukavemet gösteren hem de toplum için -bu beladan kurtulmak adına- çok hayırlı bir iş olacaktır! Ne diyelim bir kere daha geçmiş olsun Türkiye!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum