1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir katilin magazinel anatomisi katliamından daha çok dikkat çekiyor!
Bir katilin magazinel anatomisi katliamından daha çok dikkat çekiyor!

Bir katilin magazinel anatomisi katliamından daha çok dikkat çekiyor!

Afganistan’da 25 kişiyi katleden ve bununla gurur duyduğunu, vicdanen asla kötü hissetmediğini söyleyen katil Prens Harry’in eşiyle olan magazinel hayatını anlatan Netflix belgeseli en çok izlenenler arasında yerini aldı.

22 Ocak 2023 Pazar 23:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Netflix'in İngiltere Prensi Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan hakkındaki magazin dolu belgesel dizisi, platformun yayınlandığı an en çok izlenenler listesinde yerini aldı.

"Harry & Meghan" belgeseli Netflix'te yayınlandığı hafta içinde dünya çapında 175 milyon saat izlenme elde ederken en çok izlenen belgeseller sıralamasında da ikinci sıraya oturdu.

İzlenme verileri için Netflix, "Bu, herhangi bir belgesel dizisinin bir prömiyer haftasındaki en yüksek izlenme saatlerine" işaret ediyor açıklamasında bulundu.

Netflix'in "benzeri görülmemiş ve derinlemesine" bir belgesel olarak adlandırdığı dizide Harry ve Meghan’ın kraliyet ailesinde kabul edilme sürecinin de yer aldığı magazinel olaylar ele alınırken Harry’nin Afganistan’daki katliamlarına dair hiçbir aktarımda bulunmadığı kaydedildi.

Netflix’in bulunduğu tüm ülkelerde ısrarla ön planda sunulan yapım “en iyi 10 belgesel” listesinde yer alırken Harry’e nasıl öldürmesi gerektiğini öğreten ve Harry’nin huzur içinde uyumasını sağlayan İngiltere'de bir numarada kendisine yer buldu.

Tüm dünyada yaşanan katliamlara seyirci kalmaktan dahi kaçınan toplumların ‘sinema ekranlarına’ gömüldüğü seküler hayatta, yaşanan acılar ve müsebbiplerine dair basın ve içerik üreticilerinin de duyarsız kalmayı tercih ettiği görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum