1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir kadına şiddet vakası daha(!)
Bir kadına şiddet vakası daha(!)

Bir kadına şiddet vakası daha(!)

Beyoğlu'nda alkollü bir kadın güvenlik görevlisinin parmağını kopardı!

13 Temmuz 2021 Salı 15:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Beyoğlu’nda yaşanan bir kavga ve bunun medya tarafından ele alınışı ortaya oldukça ilginç bir durum çıkartıyor!

Öncelikle kavganın bir “gece kulübü” kavgası olduğunu vurgulamak lazım. Her şeyden evvel böyle meşum bir hadisenin fahşanın kol gezdiği bir yerde yaşanması gerçekten ibretlik! Bu husus şiddet mevzu bahsinde öncelikli problemin gayri ahlaki yaşam tarzı olduğunu da bir kere daha gözler önüne seriyor…

Beyoğlu’ndaki kavgada iddiaya göre alkol ve uyuşturucu kullanmış bir kadın gece kulübüne girmek istiyor. Güvenlik görevlisi ise onu bu şekilde kabul edemeyeceklerini söylüyor. Bunun üzerine kadın küfür ederek görevlinin yüzüne tükürüyor. Ardında çıkan arbede ise kadın güvenlik görevlisinin yüzük parmağını ısırarak kopartıyor. Diğer güvenlik görevlileri de gelince kadın yaka paça uzaklaştırılıyor.

Hızlıca hastaneye giden güvenlik görevlisi parmağını diktiriyor ancak parmağın kurtulup kurtulmadığını ilerleyen günler gösterecek. Saldırgan ve iki arkadaşı gözaltına alındıktan sonra tutuklanıyorlar. Baştan aşağı problemlerle dolu olan bu meseleyi medyanın ele alışı ise oldukça ilginç. Cumhuriyet gazetesinin başlığı şu şekilde: Beyoğlu'nda güvenliğin parmağını koparan kadına şiddet

Kadın veya erkek fark etmeksizin bir insana hakaretler edip yüzüne tüküren ardından da parmağını kopartan kişiye karşı nasıl davranılması gerekmektedir. Burada sakinleştirilmesi gereken ve etrafına şiddet kusan bir canlı var. Olayın asıl mağdurunu fail gibi gösterip şiddet estiren kişiyi de sırf kadın olduğu için “şiddet gören” şeklinde nitelemek nasıl bir iştir Allah aşkına?!

Kadınların yaşadıkları taciz ve şiddet vakaları bu sorunlu yaklaşım tarzı yüzünden zemininden kopartılarak bambaşka bir şey haline getiriliyor. Kadınların mağduriyetleri üzerine inşa edilen problemli dil sorunu çözmek bir yana bu hadisede de görüldüğü üzere daha da derinleştiriyor!

Güvenlik görevlisi olan şahıs da açıklamasında buna dikkat çekmeye çalışmış ancak birileri için bu ifadeler de yetersiz olacaktır herhalde. İş iyice çığırından çıktı demekten başka bir şey gelmiyor elden!

Güvenlik görevlisinin konu hakkındaki açıklaması:“Olayın geçtiği gece kulübünde çalışan güvenlik görevlisiyim. İki gündür zorlu müdahalelerle uğraşıyorum. Cep telefonu görüntüleri beni çok üzdü. Sanırım yanlış kanıya varılmış. Gece kulübüne gelen 3 yabancı uyruklu kadın içeriye girmek istedi. Fazla alkollü ve uyuşturucu aldıkları için içeriye almak istemedim. Bunu kabul etmeyip itiraz ettiler. Agresif davranışlarda bulundular. Ben de sesimi yükseltmek zorunda kaldım. İçlerinden birisi daha fazla abarttı. Küfredip yüzümüze tükürmeye başladı. 

Arkadaşım müdahale etmek isteyince arkadaşıma çanta ile vurdu. Kendisini tuttum ve dışarıya çıkartmak istedim. Nasıl olduğunu anlayamadan kadın, parmağımı kapmış. Isırıp koparmış. Ben bunu bir süre sonra hissedebildim. Kadını bıraktım. Kopan parçayı alıp, hastaneye gittim. Kadın uyuşturucunun etkisi altındaydı ve zapt edilemiyordu. Arkadaşlarım beni görünce şoka girdiler. Bu kadına şiddet olarak algılanmasın”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum