1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİR İLK: Milletvekilleri İsrail Büyükelçiliğine Yürüdü (FOTO)
BİR İLK: Milletvekilleri İsrail Büyükelçiliğine Yürüdü (FOTO)

BİR İLK: Milletvekilleri İsrail Büyükelçiliğine Yürüdü (FOTO)

Gazze'ye kara saldırısı, aralarında AK Parti ve CHP milletvekillerinin de bulunduğu grupça Ankara'da protesto edildi.

18 Temmuz 2014 Cuma 04:51A+A-

Saat 01.30'da çok sayıda milletvekili, Çankaya protokol yolu üzerindeki İsrail Büyükelçiliği konutu önüne geldi. Milletvekilleri İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatına yönelik yapılan protesto eylemine katıldılar. Çeşitli sloganlar atan kalabalık, İsrail'e lanet okudu. Polis ekipleri ise konut ile büyükelçilik binası önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Büyükelçilik konutu önünde toplanan kalabalığa seslenen Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "15 gündür devlet terörü uygulayan işgalci İsrail Filistin topraklarını bombalamak suretiyle Filistin'e kan gölüne çevirdi. Biz TBMM olarak şuanda burayız, meclis şuanda tatil oldu, yarın da tatil olacak" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, İsrail devletinin haydut devlet olduğunu belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. İsrail'in yaptığı bir haydut devletin yapacağı eylemdir. Bu eylemleri yapanlara ancak haydut denir. Haydut olan devlete gereken dersin verilmesi gerekir. Ezilen Filistin halkı ile beraberiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından milletvekilleri konut önünden ayrıldı.

TC tarihinde bir ilk

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin yaptıkları eylemi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olarak yorumladı. Şahin twitter hesabından şunları yazdı: "TC Tarihinde ilk kez AK Parti Milletvekilleri olarak TBMM'yi kapatarak Elçilik önünde İsraili protesto ettik..."

milletvekilleri_israil_buyukelciligine_yurudu02.jpg

milletvekilleri_israil_buyukelciligine_yurudu03.jpg

milletvekilleri_israil_buyukelciligine_yurudu04.jpg

milletvekilleri_israil_buyukelciligine_yurudu05.jpg

milletvekilleri_israil_buyukelciligine_yurudu06.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum