1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Bir An Önce Hükûmet Kurulmalı"
"Bir An Önce Hükûmet Kurulmalı"

"Bir An Önce Hükûmet Kurulmalı"

Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

11 Haziran 2015 Perşembe 13:13A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada: "Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi başsız bırakan, egolarına mahkûm olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler." dedi.

Erdoğan: "Anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden 'devlette devamlılık esastır' anlayışıyla bu süreç devam etmelidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz. Bu bizim 78 milyon insanımızın her birine karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Asla kimse, hangi siyasi olursa olsun, 'ben' deme hakkına sahip değildir, 'biz' demek zorundayız."

Ortaya çıkan sonucun milletin iradesi olduğunu, herkesin milletin takdirine saygı göstermek zorunda olduğunu ifade eden Erdoğan, "Seçim sonuçları milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin de doğru şekilde okumasını temenni ediyorum" dedi.

“Serinkanlılığa Davet Ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tek bir partinin iktidarına imkân sağlamayan bu tablo, kesinlikle Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Türkiye, seçim gününe kadar başka bir tablo ile karşı karşıyaydı, pazartesi gününden itibaren başka bir tablo ile karşı karşıyadır. Bu dönemi en sağlıklı, en hasarsız şekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serinkanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak anayasanın bu süreçte şahsıma yüklediği görevleri bihakkın yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın."

“Tercihlerini Krizden Değil Çözümden Yana Kullanacaklarına İnanıyorum”

Erdoğan, "Meclis'te temsil edilen partilerin, anayasada ve kanunlarda belirtilen sınırlar çerçevesinde tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını, Türkiye'nin bir kriz ve kaos ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

1 Yorum