1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Binlerce Gazzeli Cuma Namazını Rafah’ta Kıldı (FOTO)
Binlerce Gazzeli Cuma Namazını Rafah’ta Kıldı (FOTO)

Binlerce Gazzeli Cuma Namazını Rafah’ta Kıldı (FOTO)

Hamas'ın çağrısıyla ve kapının açılması isteğiyle toplanan Rafah Kapısında toplanan Gazzeliler, cuma namazını burada eda ettiler.

16 Ocak 2015 Cuma 18:08A+A-

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın çağrısıyla ve Rafah sınır kapısının açılması talebiyle bu kapının önünde toplanan büyük kalabalık bugün Cuma namazlarını da orada kıldı.

Hamas'ın çağrısıyla çok sayıda Gazzeli bugün, Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ablukanın son bulması ve Rafah sınır kapısının kesintisiz bir şekilde açılması için bu kapının önüne toplandı. Toplanan kalabalık Cuma namazlarını da burada sınır kapısının önündeki açık arazide kıldı.

Cuma namazında cemaate imamlık yapan Muhammed Aşur, Cuma hutbesinde Gazze halkının karşı karşıya olduğu duruma dikkat çekerek bu halkın bütün Arap toplumlarının ve Müslüman halkların yanında durmasına ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Bugün çok sayıda üniversite öğrencisinin, hastanın ve ihtiyaç sahibinin önlerine kapatılan kapıların açılmasını beklediğine dikkat çeken Aşur, Mısır yönetiminin de bu kapıyı açması için şartların müsait olduğunu, herhangi bir engel bulunmadığını ifade etti.

Rafah sınır kapısının 2014 yılı içinde toplam 246 gün kapalı tutulduğu, 2015'in başından beri de sürekli kapalı olduğu hiç açılmadığı ifade edildi.

rafah-gaza-refah-kapisi.jpg

rafah-gaza-refah-kapisi02.jpg

rafah-gaza-refah-kapisi03.jpg

rafah-gaza-refah-kapisi00.jpg

HABERE YORUM KAT