1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bingöl Özgür-Der Lise Gençliği ‘Şehadet Gecesi’nde Buluştu.
Bingöl Özgür-Der Lise Gençliği ‘Şehadet Gecesi’nde Buluştu.

Bingöl Özgür-Der Lise Gençliği ‘Şehadet Gecesi’nde Buluştu.

Liseli gençler, Müslüman muhayyilesinde Şehadet’i hatırlatan Şubat ayı münasebetiyle, şehitlik/şahitlik bilincini diri tutmak adına, ailelerinin de ilgiyle takip ettikleri bir program düzenlediler.

03 Mart 2019 Pazar 14:53A+A-

Programın açılışında Ramazan Taşdemir Kur’an tilavetinde bulundu, Mustafa Taşdemir de okunan ayetlerin yüce mealini paylaştı.

Ardından, öteden beri gençlerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Bayram Tunç bir konuşma yaptı ve Şehit kavramı muvacehesinde bazı hatırlatmalarda bulundu.

Akabinde, misafir Ramazan Kayan Hoca gençlere, istikamet ve hususen şehitlik/şahitlik noktasında tavsiyelerde bulundu. Hocamız, ümmetin muhtelif beldelerindeki örneklikleri hatırlatan, dinleyenleri duygulandıran konuşmasının ardından hayır duasıyla ayrıldı programdan. Şubat Ayı Şehitleri temalı sinevizyon gösterisinin ardından gençlerden müteşekkil koro ‘Ey Şehit’, ‘Şehit Tahtında Rabbe Gülümser’ gibi ezgileri söyledi ve tekbirler getirdi.

 

dsc_9927.jpg

 

Uhud Dağı eteğinde şehadete koşan genç sahabe Musab Bin Umeyr’in güzel örnekliğini anlatan ‘Adı Musab’ şiirini Muhammed E. Hekimoğlu seslendirdi. Nihayet, Ahmet Eren Sugü’nün yapmış olduğu içten dua ile program sona erdi.

 

dsc_9923.jpg

dsc_9949.jpg

dsc_9977.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum