1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Beraat kararı olan KHK’lılar memuriyete dönmek için daha ne yapmalılar?
Beraat kararı olan KHK’lılar memuriyete dönmek için daha ne yapmalılar?

Beraat kararı olan KHK’lılar memuriyete dönmek için daha ne yapmalılar?

KHK ile ihraç edilen Tahir Hasan Kartal’ın yaşadıkları sadece bir örnek!

10 Eylül 2022 Cumartesi 16:10A+A-

HAKSÖZ HABER

KHK mağdurlarının anlaşılması güç durumu toplumsal bir yara olarak gözlerimizin önünde gerçekliğini koruyor. Birçoğu aldıkları beraat kararlarına rağmen sosyal, hukuki haklarından yararlanamazken en basit işlerde dahi ciddi sıkıntılar yaşıyorlar!

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Kanun Hükmünde Kararname ile 2017 yılında kamu görevinden ihraç edilen elektrik mühendisi Tahir Hasan Kartal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen yapı denetim uzmanlığı için başvuruda bulundu. Hakkında dava açıldıktan sonra beraat kararı alan Kartal, başvuruda aranan tüm koşulları sağlıyordu ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle istediği yapı denetim uzmanlığı belgesini alamadı.

Gerekçe olarak ise “Görevine iade edilmemesi sebebiyle denetçi belgesi başvurusu reddedildi” şeklinde bir cevap alan Kartal suçsuzluğunu kime nasıl kanıtlamak zorunda? 

Hasan Kartal’ın görevine iade edilmemesi kendisinin suçu mu? Beraat kararına rağmen görevine iade edilmemiş olması başlı başına bir mağduriyetken şimdi bir de görevine iade edilmediği için mesleki yeterlilik belgelerinden birisini alması imkansız hale getiriliyor!

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin KHK’lıların dönüşünün imkansız olduğunu vurgulaması üzerine yaşanan bu durum hukuk devletinin varlığını dahi sorgulatıyor. Vicdan çağrısı yapıyoruz! Vicdan ve adalet olmadıktan sonra bir devletin halkı üzerindeki yetkisi nereden güç almaktadır!

Din, dil, ırk ve cinsiyete bakılmaksızın adaletin vazgeçilmez konumu hepimiz için en büyük gerekliliklerden birisidir! Tahir Hasan Kartal zaten FETÖ veya PKK veyahut başka bir örgütle ilişkili olsa beraat kararını alamazdı. Vaziyet buyken KHK’lıların yaşamaya devam ettikleri mağduriyetlerin sebebi nedir?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum