1. HABERLER

  2. HABER

  3. Benzin ve Motorinde İndirim Yapıldı
Benzin ve Motorinde İndirim Yapıldı

Benzin ve Motorinde İndirim Yapıldı

Akaryakıt fiyatlarında motorinde 11, benzinde 8 kuruş indirim yapıldı. İstanbul'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,30, motorin fiyatı da 3,82 liraya düştü.

12 Aralık 2014 Cuma 01:14A+A-

Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Akaryakıt fiyatlarında motorinde 11, benzinde 8 kuruş indirim yapıldı.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre, İstanbul'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,30, motorin fiyatı da 3,82 liraya düştü.

EPDK Başkanı açıklamıştı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarında gece 24.00 itibariyle 7 ila 10 kuruş arasında indirim olabileceğini söylemişti. Yılmaz, "Bu husustaki fiyatları anbean takip ediyoruz. Bu hususta tüketicilerimiz kesinlikle emin olsunlar, biz tüketici haklarını hiçbir şeye değişmeyiz. Tüketicilerin haklarını en az kendileri kadar hassas bir şekilde takip ediyoruz. Biz bu (petrol) fiyatlar üzerinden baktığımız takdirde bu gece akaryakıt fiyatlarında ciddi bir indirim bekliyoruz. 7 ila 10 kuruş arasında indirimin olabileceğini tahmin ediyoruz. Bu gece saat 24.00'ten sonra indirimli fiyat bekliyoruz" demişti.

95 oktan benzin 4,40 TL’den, motorin ise 3,93 TL’den satılıyordu. 

Ham petrol fiaytları Haziran ayından bu yana düşüyor. Brent petrolün (uluslararası standartta ham petrol) varil fiyatı 115 dolar’dan 63 dolara kadar düştü. Bu süre zarfında Türkiye’de petrolden alınan vergi oranına ise iki defa zam yapıldı. Bu, ham petroldeki indirimin tüketiciye tam olarak yansımasına engel oluyor.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT