1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı provokatörün yalanları ortaya çıkınca...
Irkçı provokatörün yalanları ortaya çıkınca...

Irkçı provokatörün yalanları ortaya çıkınca...

Ümit Özdağ bile kendisinin sebep olduğu dezenformasyona çare arıyor!

05 Ağustos 2022 Cuma 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Ümit Özdağ ırkçı popülist söylemleriyle Türkiye’de siyasetin işlevsiz hale gelmesine sebep olan isimlerin başında geliyor. Artık çözüm üretmenin insanlar için siyaset yapmanın ötesinde söylem ve algı oluşturmanın “kıymeti” anlaşılmış durumda!

Türkiye’de mültecilerin sayısı da göz önüne alındığında toplumsal uyum dünyanın birçok yerine göre oldukça olumlu bir gidişata sahipken ekonomik darboğazdan faydalanan ırkçı siyasetçiler ve medya algıyı değiştirmek için yoğun çaba sarf ettiler. Netice olarak Türkiye suni bir “mülteci sorunu” ile karşı karşıya kaldı! Özünde mülteciler değil ırkçılık sorununu konuşmamız gerekiyor!

Ümit Özdağ’ın dezenformasyon konusundaki “maharete” bazen kendisinin bile başına bela açıyor. Suriyelilerin bir kimseyi dövdüğünü iddia eden Ümit Özdağ gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı. Ancak itiraf etme şekli “özrü kabahatinden büyük” cinsinden!

Konya’da yaşanan bir olayla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ önce şu ifadeleri kullandı: "Sığınmacı ve kaçaklar Türk vatandaşlarını gasp ediyor, bıçaklıyor, öldürüyor! Konya'da Fatih Büyükziyanak 31 Temmuz günü 3 Suriyeli tarafından gasp edilip, öldüresiye dövüldü. Fatih ölümden döndü. Bu olayları halktan saklamaya devam edin, çünkü siz Türk'ün gerçek düşmanısınız." 

Ardından olayın aslının ortaya çıkması üzerine kendisinin sebep olduğu dezenformasyonu unutup dayak yiyen kişiye “dürüst ol” çağrısında bulundu! "Bu kişi alacak verecek meselesinden dolayı bir Türk tarafından dövülmüş. Konuyu ailesinden gizlemek için Suriyeliler saldırdı demiş. Ben gündeme getirince olay büyümüş. Paniklemiş gerçeği söylemiş. Ayıp ayıp. Dayak yedin anladık dürüst ol, yalan söyleme"

basliksiz-098.jpg

Siz ne kadar dürüstsünüz ki, sizin gibileri dürüstlüğe çağırıyorsunuz Ümit Özdağ? Gerçekler ortaya çıkınca mecburen iftiranı ikrar edince dürüst olduğunuzu mu zannediyorsunuz? Irkçıların ilk yalanı da bu değil… Resmi kurumlar dahil olmak üzere Ümit Özdağ daha öncesinde defalarca tekzip edildi! “Kendisi gündeme getirince” birilerinin yalanı çoğaltacağını kestirmek zor olmasa gerek ancak Ümit Özdağ meseleyi daha tam anlayamamış herhalde!

Utanma kalmayınca yalanlanmak bir şey ifade etmiyor demek ki! Ümit Özdağ’ın sebep olduğu dezenformasyona Ümit Özdağ’ın kendisinin bile çare araması nasıl bir akıldışılık ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bu çılgınlığı durdurmak ve ırkçıların sesini kesmek tüm ülkenin yararına olacaktır!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum