1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Ben de insanım… Benim de duygularım var!”
“Ben de insanım… Benim de duygularım var!”

“Ben de insanım… Benim de duygularım var!”

Türkiye’de büyüyen Suriyeli çocuklar yaşadıkları zorlukları anlattılar.

13 Aralık 2022 Salı 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Savaşı’nın mağduru binlerce insan ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Çocuklarını zalim bir rejimin tasallutu altında büyütmek istemeyen Suriye halkının mücadelesi hala devam ediyor. Mülteci çocuklar ise memleketlerinden uzakta yaşamlarını sürdürürken oldukça zor günler geçirmeye devam ediyorlar.

Mülteci çocukların psikolojisini anlamak için onlarla diyaloğumuzu artırmamız gerekiyor. Okulda sokakta markette gittikleri her ortamda dışlayıcı bir tutumla karşı karşıya kalması ihtimal dahilinde olan mülteci çocuklar korkuyla geleceği bekliyorlar.

Türkiye’deki mültecilerin yaşadıkları büyük oranda yıllar önce Almanya’ya giden Türkiyelilerin yaşadıkları ile benzerlikler taşıyor. 10’lar Medya, Türkiye’deki mülteci çocuklarla röportaj gerçekleştirdi. Mülteci çocuklar yaşadıkları aşağılayıcı, ırkçı tutumları aktarıyor. Akranlarından gördükleri zorbalık Türkiyeli çocukların zihinlerinin milliyetçi hezeyanlarla nasıl kirlendiğini de hepimize gösteriyor. Bu durumun sorumluluğu ise çocuklarda değil yetişkinlerde tabi ki!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum