1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Belli ki Saldırılar Durmayacak. Artık ‘Vururuz’ Demeyin, Vurun!
Belli ki Saldırılar Durmayacak. Artık ‘Vururuz’ Demeyin, Vurun!

Belli ki Saldırılar Durmayacak. Artık ‘Vururuz’ Demeyin, Vurun!

Türkiye’nin uyarı ve tehditlerine rağmen Esed güçlerinin İdlib bölgesinde konuşlandırılmış TSK’ya ait gözlem noktalarına saldırıları sürüyor.

14 Haziran 2019 Cuma 10:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin uyarı ve tehditlerine rağmen Esed güçlerinin İdlib bölgesinde konuşlandırılmış TSK’ya ait gözlem noktalarına saldırıları sürüyor.

Esed rejimi, İdlib’deki TSK gözlem üssüne 5. kez saldırdı. Astana ve Soçi mutabakatına rağmen, bir taraftan İdlib bölgesinde halkı acımasızca katletmeyi sürdüren rejim güçleri, önlerinde bir engel olarak gördükleri TSK noktalarını da taciz etmeyi sürdürüyor.

Dün de bir kez daha saldıran Esed ordusu TSK’nın çatışmasızlık bölgesindeki 10 No’lu gözlem noktasına 35 havan saldırısı düzenledi. 3 askerin yaralandığı saldırının ardından bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bunun biz kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Eğer rejim saldırıları devam ettirirse, gereğini de yaparız. Bundan da hiç kimsenin tereddütü olmasın” dedi.

Önceki saldırıların ardından da benzeri açıklamalar yapılmış ama sonuç değişmemiş, Esed rejimine bağlı güçler ara vererek de olsa TSK’yı hedef almayı sürdürmüştü. Tüm dünyanın tepkisine, BM ve çeşitli kuruluşların çağrılarına rağmen sivil insanları acımasızca katletmeyi, hastaneleri, fırınları, pazar yerlerini bombalamayı sürdüren Esed rejiminin bu tür uyarı ve tehditleri dikkate almasını beklemek anlamsız.

Türkiye’nin bu insanlık suçlusu rejimin anlayacağı tek dil olan kuvvet kullanmadan gözlem noktalarına yönelik saldırıların durmasını sağlaması mümkün değil.

Bu arada Türkiye’nin harekete geçmesini önlemek amacıyla Rusya’nın devreye girmesi de dikkatleri çekti. Rusya’dan yapılan açıklamada Türkiye'nin TSK’nın gözlem noktasına saldırının yapıldığı yerin koordinatlarını vermesi üzerine Rus hava kuvvetlerinin bu bölgeyi bombaladığı bildirildi. Saldırının muhalif güçlerce provokasyon amacıyla gerçekleştirildiği yalanını ileri süren Rusya'nın, bu tutumuyla TSK’nın rejime karşı harekete geçmesini engellemeye çalıştığı açıkça görülüyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum