1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Beklenilen 3 Y’den Ötesi…"
"Beklenilen 3 Y’den Ötesi…"

"Beklenilen 3 Y’den Ötesi…"

Hamza Türkmen, kaleme aldığı yazıda Erdoğan ve Davutoğlu'nun niçin sevileceğine dair kanaatlerini dile getiriyor ve 12 Eylül'de yapılan AK Parti kongresinde Davutoğlu'nun söylemleri ve delegelerin mukabeleleri hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.

14 Eylül 2015 Pazartesi 08:36A+A-

Hamza Türkmen - Beklenilen 3 Y’den Ötesi…

Recep Tayyip Erdoğan niçin sevilir?

Öncelikle İstanbul Belediye Başkanı iken çizdiği başarılı Müslüman yönetici profili nedeniyle sevilir.

İç ve dış vesayetle kuşatılmış NATO’cu bir ülkenin siyaset sahnesinde sufleciye kulak vermeden kendi özgünlüğünü oluşturmaya çalıştığı için sevilir.

Yerel ve küresel politika masasında kartlarını Merkez güçler için değil; Çevre’nin ezilmişliğini aşmaya çalıştığı; ezilen kimliklerin, ötelenen ortak değerlerimizin gücü yettiği oranında sesini ve özlemlerini dillendirdiği, bu doğrultuda adım attığı için sevilir.

Dirayet ehli için sevgi, bazı günübirlik troller gibi kişisel bir tapınç değildir. Erdoğan’a duyulan sevgi, kimliksel köklerimizle bağdaşık olan misyonu taşıma riskini üstlendiği içindir.

Reel politika, ilkelerin deklare edilip kimlik zedelenmesi yaşanmadan yürünebilecek steril ve müjdelenmiş ideal bir yol değildir. Tabii ki reel politika patikasının çamurlu yolunda menzile yürüyenlere sıçrayan kirlere ve araya sızan ikiyüzlülere yöneltilen öfkeler iç muhasebe ve arınma konusudur. AK Parti’nin gündemleştirdiği ‘3 Y’ konusu da, bu tür kirlenmeleri ve imkânsızlıkları aşma niyetinin ifadesidir.

(...)

Yazının Devamı >>>