1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bebeğinin Gelişimi Duran Vegan Anneye Dava Açıldı
Bebeğinin Gelişimi Duran Vegan Anneye Dava Açıldı

Bebeğinin Gelişimi Duran Vegan Anneye Dava Açıldı

ABD’de vegan bir annenin sâdece meyve ve fındıkla beslediği on bir aylık bebeğinin gelişmediği Çocuk ve Gençlik Hizmetleri tarafından tespit edilince, anne hakkında çocuğun hayatını tehlikeye atmak suçlamasıyla dava açıldı.

10 Ekim 2016 Pazartesi 19:00A+A-

Deutsche Welle’de yer alan habere göre, ABD’de vegan bir annenin sâdece meyve fındıkla beslediği bebeğin vücûdunda lekeler ve motorik hareketlerinde yavaşlama gözlemlenmeye başlanması üzerine bebeğin babası, on bir aylık çocuğunu ayrıldığı eşinden alarak Çocuk ve Gençlik Hizmetleri’ne götürdü.

Yetkililerin sevk ettiği hastanede tedavi altına alınan bebeğin, yetersiz beslenme nedeniyle gelişiminin durduğu ve cilt problemlerinin gözardı edilmesi hâlinde septik şoka girebileceği tespit edildi.

33 yaşındaki anne hakkında “çocuğun hayatını tehlikeye atmak” suçlamasıyla dava açıldığı açıklanırken, babasıyla yaşayan bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Çeşitli nedenlerle hayvansal gıdaları kullanmayı reddeden veganlar, hayvanlardan elde edilen tüm yan ürünleri de kullanmıyorlar.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT