1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP’liler 2 Günlük Açlık Grevinde
BDP’liler 2 Günlük Açlık Grevinde

BDP’liler 2 Günlük Açlık Grevinde

BDP’li vekiller, cezaevinde süresiz açlık grevine başlayan milletvekillerine destek için düniki günlük destek grevi başlattı.

21 Şubat 2012 Salı 08:36A+A-

KCK davası kapsamında halen Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan BDP Şırnak milletvekillerinden Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız’ın başlattığı süresiz açlık grevine partinin Genel Merkezi’nden destek geldi. BDP’li vekiller, dün partinin Genel Merkezi’nde iki gün sürecek açlık grevi eylemine başladı. Kuzey Irak’taki temasları nedeniyle Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un yanı sıra Van Milletvekili Leyla Zana ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık da eylemde yer almadı.

‘Çözüm diyalog ve müzakerede’

Üzerlerine “Diyalog, Çözüm”, “Diyalog müzakerede” ve “Açlık Grevindeyiz” yazılı formalar giyen milletvekilleri eylemlerini ortak bir basın açıklamasıyla duyurdu.

KCK operasyonlarına tepki gösterilen açıklamada, Kürt sorununun çözümünde TBMM’nin devreye girmesi gerektiği kaydedilerek şöyle denildi: “Bu süreci daha da tehlikeli kılan ise İmralı’da uygulanan ağırlaştırılmış tecrittir. Çatışmaları derinleştirecek, çözümsüzlük politikalarından vazgeçin, diyalog ve müzakere sürecini acil olarak başlatın.”

1992’de SHP listelerinden Meclis’e giren 18 HEP milletvekilinin sekiz günlük süresiz açlık grevine de katılan Hakkâri Milletvekili Esat Canan, Taraf’a yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “AKP bugüne değin olumlu adımlar attı. Ancak son dönemde milliyetçi söylemin dozunu arttırdılar. Kamuoyunda çözüme dair oluşan olumlu hava da dağıldı. Örneğin Oslo sürecini çok faydalı buluyorum, ancak devamının gelmesi gerekiyor. Bölgede aklı selimi temsil eden kanat önderleri bile içerde. Sokakta yalnızca fırtına kuşağı diye tabir edilen gençler kaldı. Yeni kuşak bir öncekine göre daha sert, milliyetçi refleksleri baskın.”

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da eylemelerine iki gün boyunca devam edeceklerini belirterek, “İşlerimizi devam ettireceğiz” dedi

Belediye başkanları da başlayacak

BDP’li belediye başkanlarının da milletvekillerinin başlattığı açlık grevine destek olmak amacıyla bu hafta sonu Diyarbakır’da açlık grevine başlayacakları bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT