1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bayraktar kardeşler: "Para en önemli şey değil!"
Bayraktar kardeşler: "Para en önemli şey değil!"

Bayraktar kardeşler: "Para en önemli şey değil!"

BBC'den Dzhafer Umerov ve Tatiana Yanutsevich'le görüşen Bayraktar kardeşler, SİHA'ların Rusya'ya satılıp satılmayacağı sorusuna: "Para en önemli şey değil, biz bunu Ukrayna için yapıyoruz" dedi.

28 Ağustos 2022 Pazar 19:16A+A-

HAKSÖZ HABER

BBC tarafından görüşülen Baykar Teknoloji şirketinin sahibi Bayraktar kardeşler, Rusya'ya karşı Ukrayna ordusu tarafından kullanılan droneların Rusya'ya satılması ihtimali üzerine sorulan soruya: "Para en önemli şey değil, biz bunu Ukrayna için yapıyoruz" cevabıyla karşılık verdi.

Bayraktar TB2 dronelarının Ukrayna ordusu tarafından Rusya'ya karşı kullanıldığı Ukrayna'daki savaşa dair açıklamada bulunan BBC, "Bu İHA'ların Rus zırhlı araçlarını imha ettiği video görüntüleri bütün dünyada droneları gündeme getirmişti. Ukraynalılar için Türk droneları Rus saldırganlığına karşı direnişin bir sembolü. Onlara şarkılar yazıyor, çocuklarına sevdikleri evcil hayvanlarına Bayraktar'ın ismini veriyorlar ve Bayraktar adı giderek hem Ukrayna'da hem de dünyanın çeşitli yerlerindeki Ukraynalılar arasında popüler kültürün bir parçası olmaya başlıyor." diye yazdı.

Rusya'nın Ukrayna işgaline açıkça karşı olduklarını belirten Bayraktar kardeşlerin ifadelerine yer veren BBC, "Kardeşler Ukrayna'yı açıkça destekliyor. Daha önce bu ülkeye İHA bağışladılar ve sığınmacılar için maddi yardım yaptılar.

Bayraktar'ın Ukraynalılar için bir özgürlük simgesi haline gelmesinin nasıl hissettirdiğini sorduğumuzda ise Haluk, geliştirdikleri teknolojinin Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesine destek olmasından gurur duyduğunu söylüyor.

Haluk Ukrayna'nın özgür bir dünya için savaştığını belirtirken Selçuk ise Rus işgalini "haksız ve yasa dışı" olarak niteliyor, Ukraynalıların onurlu bir halk olduğunu ekliyor." dedi.

BBC, Baykar'ın ürettiği SİHA'ların Rusya tarafından desteklenen milis gruplar ve ülkelere karşı kullanıldığına değinilen yazıda Libya'da, Suriye'de, Dağlık Karabağ'da ve son olarak Ukrayna'da kullanılan dronelar ve ikili ilişkilere dair sordukları sorulara şu yanıtları aldığını aktardı:

"İHA'ların ne zaman, nerede kullanılacağına karar verenin Ukrayna ordusu olduğunu belirten Haluk, "Bizim sistemlerimiz Rus hava savunma sistemlerini ve zırhlılarını yok ettiği için Rus medyasında bizi karalayan pek çok yazı çıkıyor. Ama nihayetinde biz teknoloji sağlayan bir şirketiz" 

 

"Bizim işimizin temeli hiçbir zaman para ve maddiyat olmadı" diyor ve ekliyor:

"Ukrayna ile dostluk ve işbirliğimiz eskiye gidiyor.

"Gerçek şu ki Moskova bize ne kadar para teklif ederse etsin onlara satış yapmayız.

"Şu anda tüm desteğimiz Ukrayna'ya çünkü haksız, saldırgan ve savunulamaz bir saldırıyla karşı karşıyalar.

"Bizim Ukrayna ile işbirliğimize hiçbir şey gölge düşüremez, ne kadar para teklif ederlerse etsinler.

"Bizim pozisyonumuz net."

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum