1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batman'daki "Kutlu Doğum" Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Batman'daki "Kutlu Doğum" Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Batman'daki "Kutlu Doğum" Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’da organize edilen “Kutlu Doğum” etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.

25 Nisan 2016 Pazartesi 17:03A+A-

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’da yoğun katılımla düzenlenen “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğine katılan âlim ve bölgenin kanaat önderleri duygu ve düşünlerini İLKHA ile paylaştı.  

Bölgenin kanaat önderleri ve âlimleri, Kutlu Doğum etkinlikleriyle Müslümanların birlik olmasına büyük bir etken olduğunu belirterek, "Madem bir ümmetiz o zaman Hz. Muhammed'in (sav) talimatları doğrultusunda birleşmemiz gerekiyor." dediler.

Kutlu doğum etkinliklerinin İslam’daki yeri ve önemine değinen Mustazaflar Cemiyeti İlim Yayma Komisyonu Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, “Peygamber Efendimiz üzerine yapılan bu etkinlikler meşrudur. Birçok ulema mevlit etkinlikleri üzerine delileri vardır. Bu mevlit etkinliğinde salavatlar getiriliyor. Peygamber Efendimizin hayatı okunuyor. İnsanların kalbine ve ümmetin içine peygamber aşkı giriyor. Bu ümmetin bir daha uyanmasına vesiledir. Bazı kesimler Peygamber Efendimizin mevlidi haşa bidattir. Bidatte iki kısma ayrılıyor. Haram olan bidat ve hayırlı olan bidat vardır. Bu etkinliklerde hayırlı bir bidattir.” dedi.

Ulemanın, Allah’ın faziletinin İslam, iman ve Kur’an-ı Kerim olduğunu Rahmetinin ise Hz. Muhammed olduğunu söylediklerini hatırlatan İçlek, “Peygamber Efendimiz de ‘Ben insanlara ancak rahmet ve hidayetçiyim.’ diyor. Allah da ‘Seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik.’ diyor. Hz. Muhammed’in (sav) gelişiyle ümmet sevinçli olması gerekir. Bizlerde Hz. Muhammed’in (sav) gelişiyle sevinçliyiz. Bunun için inşallah bu mevlitler ümmettin uyanmasına vesile olur. Nasıl ki Selahattin-i Eyyubi mevlit etkinlikleriyle ümmetti uyandırıp Kudüs’ü fethetmeye kadar gitti. İnşallah Peygamber Sevdalıları Platformunun tertiplediği mevlit etkinlikleri de ümmetin uyanmasına vesile olur ki Kudüs’ü Yahudi ve Hristiyanların elinden kurtarılsın inşallah.” diye konuştu.

“Müslümanların kuvveti ve heybeti birleşmekle olur”

Hz Muhammed'in mevlidinin tüm Müslümanlara, hatta tüm insan ve hayvanlara bir nimet olduğunu ifade eden Suriyeli Molla Said, “Peygamberimizin mevlidine sevincimizi göstermeliyiz. Bunun için burada hazır bulunduk. Peygamber Efendimizin talimatları ve tavsiyelerinin tümü Müslümanların birleşmesi içindir. Madem Hz. Muhammed (sav) bir risaleyle geldi. O risale gösteriyor ki Müslümanlar bir ümmettir. Madem bir ümmetiz o zaman Hz. Muhammed (sav) talimatları doğrultusunda birleşmeliyiz. İsmimiz Müslüman ve Peygamberimizin talimatlarını kabul etmediğimiz zaman bölük pürçük oluruz. Tüm düşmanlarımız bir bütündür. Biz Müslümanlarda bir bütün olmasak Müslümanların bulunduğu duruma müstahakız. Müslümanlar bugün bir zayıflık içindedirler. Müslümanların kuvveti ve heybeti Müslümanların birleşmesiyledir. Hz. Muhammed’in (sav) risaleti üzerine birleşmeyenler yanlış yoldadırlar.” şeklinde konuştu. 

"Allah (cc) hepimizi uyandırsın kardeşlik ve vahdeti bizlere nasip etsin"

Kutlu doğum etkinlikleri genelde memlekette ve halk içinde eskiden beridir esas ve adet olduğunu söyleyen Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) üyesi Molla Sabri Ortaç, “Bu esas ve adetler unutmamalıyız. Her yıl tekrarlamalıyız. Gerçekten bölge insanları din ve namusuyla meşhurdur. Dinimiz her şeyden öncelikli olmalı ve namus şeref sahibi olmalıyız. Bu meydanda toplanan insanlar gibi toplantılarımızda erkek ve bayanlar ayrı olmalıdır. Ahlak ve geleneklerimize göre gitmeliyiz ki hem dini hem de dünyevi hep kazanalım. Kâfirler bu cemaatimizden ibret ve dersler almalıdır. Müslümanlar da uyasın, elhamdülillah İslam dininin davetçileri olduğunu bilsinler. İslam dinine her türlü yardım etmeliyiz. Bazen mevlit etkinlikleriyle, bazen cami ve bazen de derneklerle her hâlükârda dinimize sahip çıkmalıyız. Eğer dinimize sahip çıkmasak kâfir ve zalimler başımıza neler getirdiğini görüyoruz. Allah (cc) hepimizi uyandırsın kardeşlik ve vahdeti bizlere nasip etsin. Bir bütün olalım ki hem dünyada hem de ahirette büyük bir mükâfat vardır.” ifadelerini kullandı.

Bölge alimlerinden Molla Mahmut Argün ise şunları kaydetti: “Allah Teâlâ Müslümanlar arasına muhabbet koysun. Kulu doğum etkinlikleri İslam’a büyük bir faydası vardır. Batı ve doğu arasında İslam kardeşliğine Kutlu Doğumlar bir nurdur. Bu etkinlikler tüm dünya Müslümanları arasında faydası vardır. Allah Teâlâ Müslümanlara Nusret versin kafirler üzerinde onları muzaffer eylesin.”

“Mevlit etkinlikleri İslam’ın anlaşılması için sebep ve vasıtadır”         

“Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğini hakikaten birlik ve kardeşliğe vesile olduğunu kaydeden Molla Emin Ulutaş, Müslümanlar arasında kardeşlik olması gerektiğini söyledi.

Kutlu doğum etkinliklerinde verilen mesajların çok önemli olduğunu vurgulayan Ulutaş, “Bunun için bu toplantılara ehemmiyet verilmelidir. Hakikaten İslam dini neredeyse piyasadan kaldırılmış. İslam dini namaz ve oruç tek değildir. İslam dini tüm peygamberlerin yaptığı gibi tebliğ edilmelidir. Fertler ne kadar da namazımı kılacağım dese de devlet büyükleri İslam davasında olmazlarsa kanunları İslam’a göre olmazsa millet düzelmez. İslam dini Kur’an-ı Kerim'in tatbikiyledir. Kur’an-ı Kerim tatbik edilmediği zaman 100 yıldır Avrupa’nın bize müsaade ettiği din anlayışı Kemalizm’in vasıtasıyla namazını kıl ve orucunu tut ama insanların ahlaklarına, giyimine, hüküm, adalet ve ticaretine karışmayın. Bunun için bu mevlit etkinlikleri İslam’ın anlaşılması için sebep ve vasıtadır.”

Ulutaş son olarak şunları söyledi: “Bu millet İslam’ı tanımalı ve birbirlerini sevmelidir. Kendi aralarına birlik ve kardeşliği tesis etmelidirler. İslam âlemi laik, sosyalist ve demokrasilerin istilası altındadır. Laik, sosyalist ve demokrasinin tek hedefi vardır. Müslümanlık bunların tününe karşıdır. Bunların hiçbiri de Müslümanların inancına göre değildir. Bunun için bu etkinliklere iştirak etmeliyiz. Allah bu etkinlikleri hayırlara vesile kılsın.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT